Презентація проету на тему "Сила тертя"

Про матеріал

Німецький педагог А. Флітнер характеризує проектну діяльність як навчальний процес, у якому обов'язково беруть участь розум, серце і руки... Використовую творчий підхід до написання навчального проекту.Замість складання плану пропоную вірш, який і є пошуковим матеріалом .Дітям подобається, відповідно зростає інтерес до вивчення предмету.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сила тертятворчий проект Для 7класу

Номер слайду 2

Присвячуєм нині свої відкриття Фізичному явищу- силі тертя . Світ без тертя -уява фантастів , Без нього життя -вистава жахів . Воно є корисне і стане в пригоді, Існує конкретно в житті, і в природі , Без нього не зробить кроку людина, Не запрацює жодна машна.

Номер слайду 3

Лікар не вилічить хворому " нерв",Митець не створить вічний шедевр. Проте, дуже часто ,тертя є шкідливим,Гріє поверхню, псує механізми,Його можна зменшити, можна і збільшити , Науці " трибоніка"- це і вирішувати. Насправді тертя – міцненький горіх,Без цього би я – розмовляти б не міг.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Вчені які вивчали силу тертя

Номер слайду 6

Відомо, що сила тертя всюдисуща і перешкоджаюча. Вона є скрізь, де є рух, і завжди йому заважає, бо має напрямок, протилежний до напрямку швидкості. Це через неї скриплять дверні завіски, не хочуть відкриватися вікна, нагріваються деталі двигунів. Проводячи експерименти, ми виявили в школі силу, ще більш грізну, ніж сила тертя,— це наша прибиральниці Після того, як вони пройшлись по коридору з мокрою ганчіркою , дальність нашого ковзання збільшилася майже вдвічі. На жаль, вони виявилася загрозою не лише для сили тертя, а й для нас. Після їх грізного окрику експерименти довелося припинити, бо наші намагання посипати підлогу пісочком для збільшення шорсткості поверхні порозуміння в неї не зустріли. Світ без тертя - уява фантастів

Номер слайду 7

Воно є корисне і стане в пригодіПам’ятаєте розповідь Миколи Носова про крижану гірку, яку будували хлопці у дворі? А коли вони всі пішли обідати, вийшов той, який в будівництві не брав участі. Спробував він забратися на неї, та тільки забився, але забратися так і не зміг. І здогадався малюк посипати лід піском – стало дуже зручно забиратися на самий верх навіть по льоду! Так, посиливши за допомогою піску силу тертя між слизьким льодом і підошвою, хлопчик зрозумів, що користь тертя дозволяє долати перешкоди.

Номер слайду 8

Сила тертя в природі

Номер слайду 9

Сила тертя в житті людини

Номер слайду 10

Всі знають, що з настанням зими, водії «взувають» своїх залізних коней в спеціальну «зимову гуму». А інакше без корисної сили терті збільшується гальмівний шлях, відбувається занос машини при поворотах і часто водій погано справляється з управлінням. А чим закінчуються аварії, кожен знає і сам. Без неї не поїде жодна машина

Номер слайду 11

Лікар не вилічить хворому " нерв "

Номер слайду 12

Митець не створить вічний шедевр

Номер слайду 13

Тертя можна зменшити ,можна і збільшити…Науці ТРИБОНІКА – це і вирішувати

Номер слайду 14

Насправді тертя міцненький горіх. Сила тертя постійно супроводжує нас протягом всього життя, так само, як сила тяжіння. Десь вона створює нам незручність, а десь без неї ніяк не обійтися. Але як би то не було, вона існує, і наше завдання – навчитися користуватися фізичними законами так, щоб життя наше ставало зручніше і комфортніше.

Номер слайду 15

Ніхто без тертя нас почути б не зміг

Номер слайду 16

Дякую за увагу!

pptx
До підручника
Фізика 7 клас (Бар’яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Горобець Ю.І., Ненашев І.Ю., Кірюхіна О.О.; за редакцією Бар’яхтара В.Г., Довгого С.О.)
До уроку
§ 24.Тертя. Сили тертя
Додано
29 серпня 2018
Переглядів
5260
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку