Презентація "Риби. Біологічні особливості"

Про матеріал
Риби. Біологічні особливості, середовища існування.розвивати компетентності: інформаційно-комунікаційна: сформувати уявлення про ознаки риб як тварин, пристосованих до водного середовища життя. Розглянути особливості їхньої зовнішньої будови; екологічна - виховувати любов до живої природи, формувати науковий підхід до пізнання. Виховувати любов до живих організмів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Риби. Визначальні ознаки будови, біологічні особливості, середовища існування.

Номер слайду 2

Мета: -сформувати уявлення про ознаки риб як тварин, пристосованих до водного середовища життя; -розглянути особливості їхньої зовнішньої будови. -розвивати пізнавальний інтерес, логічне мислення, спостережливість, здатність до оціночних дій; -виховувати любов до живої природи, формувати науковий підхід до пізнання.

Номер слайду 3

Девіз уроку: Не просто слухати, а чути Не просто дивитись, а бачити. Не просто відповідати, а міркувати, Дружно і плідно працювати.

Номер слайду 4

Зверніть увагу на чорну скриню і спробуйте за моїми підказками відгадати що в ній?-Ці тварини виведені уперше в Китаї і надійно приховувалися за стінами замків китайських імператорів.-В Європі уперше з’явилися тільки в 17ст. У Росію потрапили з Китаю як подарунок царю Олексію Михайловичу. Цар звелів посадити їх у кришталеві чаші.-У гарних умовах утримання вони можуть жити до 50 років.-Телескоп, жемчужинка, вуалехвіст, оранда.-Казковий персонаж, який виконує різні бажання.

Номер слайду 5

Вуалехвіст

Номер слайду 6

Завдання уроку: Дати загальну характеристику класу Кісткові та Хрящові риби. Ознайомитися з особливостями зовнішньої будови кісткових та хрящових риб. Виділити ознаки пристосування риб до існування в водному середовищі.

Номер слайду 7

Гра «Біологічне лото» Визначте місце риб у системі органічного світу

Номер слайду 8

Місце риб у системі органічного світуІмперія. Клітинні організми. Надцарство. Царство. Підцарство. Тип. Підтип. Надклас. Еукаріоти. Тварини. БагатоклітинніХордовіЧерепні, або Хребетні Риби

Номер слайду 9

2. Біологічний експрес-диктант

Номер слайду 10

Відповіді : хорда, опорою, хребет, череп, Хребетні (Черепні), Безчерепні, трубки, хордою, зяброві, двобічна. Оцінювання:5б.- всі вірні4б.- 1-2 помилки3б.- 3 помилки2б.- 4 помилки і більше.

Номер слайду 11

Класифікація надкласу Риби

Номер слайду 12

Завдання для Лабораторії №1 Опрацюйте матеріал підручника ст.67 «Особливості зовнішньої будови риб» -Чим вкрите тіло риб?-Знайдіть відділи тіла. -Які органи знаходяться на голові? -Що за лінію можна побачити на тілі риб, яка її роль?

Номер слайду 13

Завдання для Лабораторії № 2 Опрацюйте матеріал підручника ст.68 «Органи руху риб»- Назвіть парні та непарні плавці.- Яку роль вони відіграють у житті риб?- Що розташовано з боків голови риб?, Яка їх функція?

Номер слайду 14

Завдання для Лабораторії № 3 Опрацюйте матеріал підручника ст.68 «Багато видів пристосовані…»- Що таке нерест?- Чим характерне це явище?

Номер слайду 15

Тип Хордові. Клас Кісткові риби

Номер слайду 16

Інтерактивна вправа «Зовнішня будова риб». Навчання в русі (Робота з термінами)

Номер слайду 17

Вправа «Кроссенс».

Номер слайду 18

Ін

Номер слайду 19

Дякую!

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 7 клас, Презентації
Додано
22 листопада 2023
Переглядів
124
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку