Презентація "Рідна мати моя"

Про матеріал
презентація до свята, на тему "Рідна мати моя", презентація містить аудіо та відео файли
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Ще в колясці немовля Слово «мама» вимовля. Найдорожче в світі слово Так звучить у рідній мові: Мати, матінка, матуся, Мама, мамочка, мамуся! — Називаю тебе я, Рідна ненечко моя! В. Гринько.

Номер слайду 4

Дмитро Ткач Моя мама Задали нам у школі написати домашній твір про своїх батьків. Не знаю, хто що напише, а мені про свою маму написати, мабуть, найважче. Вона — вчителька. Тож мені доведеться учителеві писати про вчителя. А сама ж я тільки учениця... Сказала я мамі, що мені треба про неї написати. А вона — у сміх: — Ну, от і добре. Побачу, скільки ти граматичних помилок зробиш... Просто біда мені з моєю мамою. Що не напишу, а вона відразу: «А де кома? Отут перед «а» треба кому ставити... А де твій знак питання?» Тоді я замислилась. Подумала: нічого не писатиму про маму. Краще про тата. Він бригадир на взуттєвій фабриці. Все-таки робітнича професія... І тато не питатиме, де мої коми. Отак замислилась та й сиджу.

Номер слайду 5

Коли раптом дзвінок. Мама відчинила двері, а я бачу, як вона змінилася на виду. — Володя?.. Яременко?.. — питає. А на порозі стоїть ставний льотчик з букетом квітів. Він каже: — Так, це я, Оксано Семенівно. Ваш учень, колишній шибайголова Володя Яременко. Поцілував маму і дав їй квіти. — Та який же ти дорослий став, — каже до нього мама і запрошує в кімнату. — А слово «знання» тепер з двома «н» пишеш, — жартує мама, — чи з одним? А в самої сльози радості на очах. — З двома, — сміється льотчик. — Ви мене не тільки цьому навчили. Очі на світ розкрили, дали путівку в життя. Та й не тільки мені... Ви ж моя перша вчителька. Потім ми сиділи за столом: пили чай з печивом. Я тільки дивилась на них та слухала. А вони все згадували й згадували...

Номер слайду 6

Про Льоню Ушакова, який став геологом. Про Стьопу Кучеренка. Той плаває на китобійному судні. Про Валю Чайку. Вона — медсестра. Лаврін Хоменко подався вчитись на гірничого інженера. Ніна Салій закінчує залізничний технікум... Звісно, я нікого з них не знаю. Але починаю розуміти, скільки ж то мамі довелося з усіма попрацювати, щоб, як каже цей льотчик, дати їм «путівку в життя» . Тепер я збагнула, що вчитель навчає не тільки мови, історії, географії, а й любові до професії. Як моя мама. Так, учитель дає нам путівку в життя! От про це й треба написати...

Номер слайду 7

Тести

Номер слайду 8

Велика і щаслива країна – дитинство. Із дитинства виходять, та до нього не повертаються. Немає чарівних слів, немає мага, який би повернув нас у дитинство. Єдине, що нас єднає з ним, – це люба матінка і її колискова пісня.

Номер слайду 9

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Оборина Марина
    Творчої Вам наснаги,успіхів у роботі!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
11 лютого 2019
Переглядів
2348
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку