Презентація"Розробка ескізу жіночих прикрас з додаванням техніки інтарсі "я

Про матеріал
Тема з предмету «Композиція» для здобувачів освіти(другий рік навчання) Білоцерківського професійного ліцею з професії 7331 «Різьбяр по дереву та бересту». Подаються зразки та розробики ескізів жіночих прикрас з додаванням техніки інтарсія. Презентація допомагає спостерігати та аналізувати вироби інших майстрів, визначати особливості українських народних прикрас, вміти створювати ескізи, втілювати "ідеї", дослідити та проаналізувати оберегові функції прикрас; розвивати критичне мислення
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розробка ескізу жіночих прикрас з додаванням техніки інтарсія. Презентацію виконав викладач ДПТНЗспецтехнологіїБілоцерківського професійного ліцеюІгор Безвербний2022 р.

Номер слайду 2

Завдання уроку:• створити ескіз виробу;• підібрати оздоблення для виробу в техниці інтарсія;

Номер слайду 3

Породи деревини для прикрас. Дерево має особливу енергетику і прикраси з нього здатні стати для їх власниці відмінним помічником і амулетом. Дерев'яна дубова біжутерія символізує силу і волю до перемоги. Береза допомагає в сімейному житті. Вербу рекомендують дівчатам.

Номер слайду 4

Прикраси з тропічного дерева, наприклад, сандалу, здавна вважалися чарівними, допомагали знайти упевненість в собі і внутрішню силу

Номер слайду 5

Буси з дерев 'яних намистин розрізняються за кольором і за формою. Що стосується форм, то вони вкрай прості: кругла, плоска, форма діжечки, а також витягнута, немов рисове зернятко. За кольором вони бувають:білими;коричневими;бордовими;світло-бежевими;кольоровими.

Номер слайду 6

Кольє з дерева. Кольє  - намисто на з коштовного каміння, перлів чи з дерева, як правило, закріплених у його центральній частині.

Номер слайду 7

Ескізний малюнок. Ескізний малюнок – це малюнок виконаний від руки без зберігання розмірів, але із зберіганням пропорцій. При виготовленні ескізу всі співвідношення частин предмета визначають тільки на око. Послідовність виконання ескізу:а) ознайомитись з формою деталі, при цьому уявно розчленити деталь на прості геометричні тіла;б) з'ясувати, які вигляди необхідні і достатні для зображення деталі;в) з'ясувати головний вигляд деталі. Треба, щоб головний вигляд мав найповніше уявлення про форму деталі. Після цього можна починати виготовлення ескізу.

Номер слайду 8

Пошук ідеї:

Номер слайду 9

Послідовність виконання ескізу кольє

Номер слайду 10

Техніка інтарсіїІнтарсія – (від італ. intarsio - врізання, поглиблення) - різновид інкрустації , техніка декорування будь-якої поверхні, при якій один матеріал поглиблюється, врізається в товщу іншого. Особливості інтарсії: при інтарсії окремі дерев'яні пластинки, що становлять візерунок, щільно приганяють по кромках, склеюють і вкладають у масив предмета, що прикрашається, де ріжучим інструментом заздалегідь вибирають поглиблення, рівні товщині набору. Лицьову сторону пластинок ретельно згладжують та полірують. Нижню поверхню залишають шорсткою для кращого зчеплення з основою. 

Номер слайду 11

Техніка інтарсії

Номер слайду 12

Завершений ескіз кольє в техніці інтарсія

Номер слайду 13

Рефлексія:1. Що нового дізналися на уроці? 2. Чи була корисною інформація, яку вони отримали?3. Чи треба знати породу дерева при створенні жіночих прикрас?

Номер слайду 14

Домашнє завдання:1)віднайти матеріал використання народних форм і символів у прикрасах;2) створити зарисовку жіночої прикраси з використанням народних форм і символів.

pptx
Додано
13 лютого 2022
Переглядів
472
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку