Презентація "Розв'язування задач і вправ "

Про матеріал
презентація із завданнями для самоперевірки до розділу ІІ "Електричні явища та електричний струм". Завдання допоможе у підготовці учнів до контрольної роботи
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: Розвязування задач і вправ

Номер слайду 2

1. На рисунку зображено чотири пари кульок, підвішених на шовкових нитках. На якому рисунку зображено кульки, заряджені однойменними зарядами?

Номер слайду 3

2. На якому рисунку резистори 1 і 2 з’єднані послідовно?

Номер слайду 4

3. На рис. 1 зображено силові лініїелектричного поля, створеного двома зарядженими кульками. Яке твердження є істинним?а) Обидві кульки мають позитивний заряд.б) Обидві кульки мають негативний заряд.в) Кулька 1 заряджена негативно,кулька 2 — позитивно.г) Заряд кульки 1 більший за заряд кульки 2

Номер слайду 5

4. Установіть відповідність між елементом електричного кола та його позначенням на схемі. Нагрівальний пристрій. Ключ Лампочка Гальванічний елемент.

Номер слайду 6

5. Установіть відповідність між приладом і величиною, яку ним вимірюють. Амперметр. Вольтметр Омметр Динамометр. А. Сила. Б. Сила струму. В. Опір. Г. Густина. Д. Напруга

Номер слайду 7

6. Установіть відповідність між перетворенням енергії, що відбувається в технічному пристрої, і назвою пристрою. Хімічна енергія перетворюється на електричну. Електрична енергія перетворюється на механічну. Електрична енергія перетворюється на теплову. Світлова енергія перетворюється на електричну. А. Фотоелемент. Б. Акумулятор. В. Електродвигун. Г. Нагрівач. Д. Термопара.

Номер слайду 8

Розвяжіть задачу. Резистори з опорами 3 і 6 Ом з’єднані послідовно. Визначте силу струму в колі та напругу на кожному резисторі, якщо загальна напруга на резисторах 1,8 В.

Номер слайду 9

Розвяжіть задачу. Три резистори з опором 9 Ом кожний з’єднані паралельно і приєднані до джерела струму, напруга на затискачахякого 12 В. Якою є сила струму в колі?

pptx
До підручника
Фізика 8 клас (Бар’яхтар В. Г., Божинова Ф. Я., Довгий С. О., Кі-рюхіна О.О. (за ред. Бар’яхтар В. Г., Довгого С.О.))
До уроку
Завдання для самоперевірки до розділу 2
Додано
5 квітня 2022
Переглядів
1048
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку