Презентація: " Руханки для учнів 1-4 класів " НОВА УКРАЇНСЬКА ШКОЛА

Про матеріал

Коли тіло тривалий час перебуває у нерухомому стані. Не забувайте про вправи на зняття м'язового напруження, які ще називають енергейзерами або руханками. Ось кілька вправ, які можна використати.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Руханки для учнів 1-4 класів. НОВА УКРАЇНСЬКА ШКОЛА

Номер слайду 2

  Руханки - вправи на зняття м`язового напруження Коли тіло тривалий час перебуває у нерухомому стані. Не забувайте про вправи на зняття м’язового напруження, які ще називають енергейзерами або руханками. Ось кілька вправ, які можна використати.

Номер слайду 3

Руханка «Імпульс» Група встає в коло і береться за руки. Один з групи – вчитель (або це учень) – він в центрі кола. Один, який стоїть у колі каже: "Передаю імпульс .. (і називає ім'я іншого учасника в колі)". Імпульс (потиск руки), який повинен передаватися від учасника до учасника. Завдання вчители (або учня ,що в центрі) - зловити імпульс у процесі його передачі від відправника до одержувача. Той учасник, у якого вчитель (або той хто в центрі) зловить імпульс, сам стає ведучим. Завдання групи – непомітно передати імпульс одержувачу. (Імпульс може йти в будь-яку сторону)

Номер слайду 4

Руханка «Людина до людини» Учасники рухаються по кімнаті в довільних напрямках (можна під музику, під дзвін дзвіночка або просто під слова “Рухаємося”). За сигналом “стоп” вчитель називає те, що повинні виконувати учасники. Наприклад; "Лікоть до ліктя", або "П'ятка до п'яти", або "Рукав до рукава". Всі знаходять пари і виконують завдання. Потім за сигналом рух починається знову, до тих пір, поки ведучий не скаже: "Людина до людини - по 4, або 2 (наприклад)". Тоді всі об'єднуються в групи по п'ять і можуть продовжувати працювати в таких групах.

Номер слайду 5

Руханка «Зустріч поглядами» Всі учасники стоять у колі, опустивши голови вниз. За командою вчителя вони одночасно піднімають голови. Їх завдання - зустрітися з кимось поглядом. Та пара гравців, якій це вдалося, залишає коло

Номер слайду 6

Руханка «Весняний дощ» Учасники поділяються на 2 частини. Перша частина повинна стукати по підлозі ногами, друга частина - плескає в долоні. По команді вчителя учні починають плескати в долоні і стукати ногами. Коли вчитель піднімає руку вгору (учні ляскають і стукають голосно), коли опускає (діти стукають тихо).

Номер слайду 7

Руханка «Ширше коло» Вчитель говорить першій парі дітей: "Станьте обличчям до обличчя і візьміться за руки. Ваші руки утворили коло. Ви повинні спіймати в коло кожного з учасників. Спійманий стає ще одним сектором кола. Наступного ви ловите вже втрьох і т.д.

pptx
Додано
16 березня 2019
Переглядів
3461
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку