Презентація "Щастя - яке воно?"

Про матеріал
Що таке щастя? Яке воно для вас? У чому воно полягає? Хтось вдається в це питання все своє життя, копаючись в собі, шукаючи шляхи його досягнення. Хтось зовсім пливе за течією, не замислюючись про різні поняття і сенс життя. Де знайти рецепт людського щастя? Дана презентація допоможе відповісти на ці запитання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Яке воно щастя? Якої подоби? Ще не на часі, а б'ється в утробі Вже рветься на волю і ніжками б'ється Яка його доля? - питається серце І тішиться серце, серце гаряче Це тільки щасливі такі нетерплячі А доля щасливого завжди крилата І з ніжності мами і з мужності тата Яке воно щастя, тепер точно знаю Коли дві любові в одну доливають Приходить до тями в небеснім горнятку Частинка від мами, частинка від татка

Номер слайду 3

Люди прагнуть бути щасливими i споконвiку намагаються зрозумiти, як цього досягти. Справа в тому, що щастя для кожного рiзне, в залежностi вiд особистостi людини, вiд її духовної сутностi, свiтогляду. А це, в свою чергу, залежить вiд виховання, оточення, умов життя i ще вiд багатьох чинникiв. Є такий стан людської душi, коли хочеться жити i жити, злетiти в небо, смiятися i спiвати, дарувати свою радiсть усiм, хто поряд. Таке почуття називають ЩАСТЯМ. Але, мабуть, нiхто не може дати точного визначення цього поняття, як нiхто досi не визначив точно, що таке кохання.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Кожен розуміє щастя по-своєму. Щастя бідняка дуже відрізняється від щастя багатія, щастя робітника — від щастя мореплавця, філософа. Але у житті ми зустрічаємо багато бідних людей, що вважають себе набагато щасливішими за тих, хто "купається в розкошах"; хворих чи слабких, чиї очі світяться яскравіше за очі здорової та сильної людини. Чому так?

Номер слайду 7

Насправді ЩАСТЯ — це не життя, позбавлене печалі й турбот, ЩАСТЯ — це стан душі. Демокрит, відомий філософ давнини, казав: "Щасливим є той, хто за маленьких коштів користується добрим станом душі, нещасливий той, хто за великих коштів не має душевної радості". А видатний письменник М.М. Карамзін писав: "Щастя є справа долі, розуму та характеру".

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Багато хто знаходить щастя у працi. Є навiть напiвжартiвливе прислiв'я приблизно такого змiсту: якщо людина хоче бути щасливою на мiсяць, їй треба закохатися, якщо на рiк - одружитися, а якщо на все життя - знайти роботу до душi.

Номер слайду 12

Щасливий художник, що дивиться на щойностворене полотно. Щаслива швачка, яка милується чистотою лiнiй пошитої нею сукнi. Щаслива дiвчинка-першокласниця, що вперше виконала завдання на "вiдмiнно". А яким незрiвняним щастям може бути кохання! Навiть iнколи не роздiлене, воно здатне надихати на подвиги i на творчiсть.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

хто може розумно користуватися і насолоджуватися ним; хто впевнено рухається у правильному напрямку, ставить перед собою мету, яка є вищим ідеалом для багатьох людей; хто може розділити його з близькими, рідними, друзями. хто не здатен зрозуміти, у чому його щастя, не здатен радіти власним успіхам; хто нічого не робить і чекає, коли воно прийде; хто прагне великого щастя для себе самого, забуваючи про те, що живе у суспільстві.

Номер слайду 15

А про яке щастя мрiємо ми сьогоднi? Поступити до iнституту, вивчитись, а потiм займатися справою, що нам подобається, а ще - мати справжнє кохання. Звiсно, i достаток у домi був би не зайвим, але це не головне. Бiльше хочеться мати вiрних друзiв. Хочеться, щоб нас поважали. Щоб менше було горя на землi. Щоб свiтило сонце i зеленiли сади. Що ще потрібно для щастя?

Номер слайду 16

„Чи  знаю,  яке  воно,  Щастя?”  – Хто  в  себе  про  це  не  питав? А  щастя  –  у  долі  смугастій Не  знати  рахунку    літам, Прожити  свій  вік  у  здоров’ї, Без  заздрості,  зла  і  боргів, Зігріти  своєю  любов’ю Коханих,  дітей  і  батьків, Не  зрадити  друга,  не  вбити, Не  стати  мішенню  брехні, Вітчизни  й  сім’ї    не  зганьбити  – Не  жити  по  вуха  в  лайні, Не  заздрити  іншим,  не  красти, І  прагнень  своїх  не  зректись, А  як    і    судилося  впасти  – Самому  змогти  підвестись. Здійснити  щось  дуже  важливе, Хай  буде  нелегко,  але  ж Себе  відчувати  щасливим  – То  є  насолода  без  меж.

Номер слайду 17

Відбутись  потрібним  й  корисним (Але,  боронь  Боже  –  зручним!), Як ворог  чи  заздрісник  тисне  – Зуміти    упоратись  з  ним, Здолати  і  гнів,  і  ненависть, Знайти    в  собі  сили  і  міць Не  бути  слугою  обставин  – Іти  по  життю  горілиць! Свідомо  приборкати  сіре В  минулому  і  –  майбутті, Прожити  у  променях  віри, Що  є-таки  сенс  у  житті. А,  може,  не  так  вже  й  багато Потрібно  для  щастя?!  А,  брате? ...Ще  б  трішки  амбіцій  прибрати!

Номер слайду 18

Соціологічне опитування Результат Щасливий 59% Нещасливий 41%

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Щодо визначення щастя, то тут прозвучало безліч думок і поглядів. Отже, на нашу думку  Щастя – це коли є кохана людина поруч, здорова забезпечена сім’я і улюблена робота.  Щастя – це гармонія нашого внутрішнього світу із середовищем, в якому ми перебуваємо та людьми, які нас оточують.  Щастя – це просто коли все добре, коли всі навколо здорові і веселі.  Щастя – це хороший настрій, приємні відчуття.  Щастя – це прості моменти і досягнення грандіозних цілей.  Щастя – це сім’я, дах над головою, друзі. І ПАМ’ЯТАЙТЕ

ppt
Додано
16 вересня 2019
Переглядів
5431
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку