Презентація "Що ми знаємо про безпеку життєдіяльності"

Про матеріал
Матеріал допоможе під час проведення Тижня безпеки життєдіяльності та Дня цивільного захисту. Тут подано основний матеріал для оволодіння навичками безпечної для життя поведінки у повсякденному житті та при виникненні надзвичайних ситуацій.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Що ми знаємо про безпеку життєдіяльності Виконала педагог-організатор Мордань С. В. 2021 р. КЗ «Старокодацька ЗОШ І-ІІ ступеня».

Номер слайду 2

Безпека — це відсутність загроз життєво важливим інтересам людини: її життю, здоров’ю і добробуту. Безпека належить до базових людських потреб і є потребою дефіциту. Це означає, що доки людина не почувається безпечно, вона не може належним чином дбати про потреби вищого порядку — соціальні та духовні.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Класифікація вогнегасників. Хімічний пінний вогнегасник призначений для гасіння твердих матеріалів і горючих рідин. Хімічна піна є гарним провідником електричного струму, тому забороняється гасіння електроустановок і проводів під напругою. Так само забороняється гасити хімічної піною лужні матеріали, процесу горіння яких вона сприяє. Повітряно-пінний вогнегасник використовується для гасіння твердих речовин, горіння тліючих матеріалів і горючих рідин. Але не годиться для гасіння речовин, здатних горіти без доступу кисню, і електроустаткування під напругою. Вуглекислотні вогнегасники застосовують для гасіння речовин, матеріалів і електроустановок. Виняток становлять речовини, здатні горіти без доступу кисню. Це найпоширеніший вид вогнегаників. Аерозольний вогнегасник призначений для гасіння загоряння легкозаймистих і горючих рідин, твердих речовин, електрообладнання під напругою. Виняток становлять лужні матеріали, і речовини здатні горіти без доступу кисню. Порошковий вогнегасник застосовують при всіх типах загорянь, використовуючи в якості вогнегасної речовини порошки загального та спеціального призначення.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

 Як застосовувати вогнегасник в екстреній ситуаціїЗа принципом використання, дії з усіма типами вогнегасників схожі і для початку роботи вогнегасника користувачеві необхідно зробити наступні дії: Висмикнути захисну пломбу. Підійти до вогню на безпечну відстань в 2-3 метри. Направити шланг вогнегасника або сопло на вогнище. Натискати кистю руки на важіль запірного пристрою короткими натисканнями. 

Номер слайду 8

Дії при виявленні ВНП (або предметів, схожих на них)Загальні дії:- при виявленні вибухонебезпечного (потенційно вибухонебезпечного) предмету, жодним чином не чіпати його і тим більше намагатися розібрати;- негайно повідомити в найближчий відділок поліції, у військкомат, органи місцевої виконавчої влади, підрозділ ДСНС або за телефонами «101», «102»;- побачивши спалах або почувши звук вибуху, негайно сховатися чи лягти на землю, навіть знаходячись на значній відстані від місця вибуху, тому що можливе поранення камінням, уламками та ін. Дії дітей:- визначити місце знахідки;- не торкатися знахідок самому і не дозволяти це робити нікому іншому;- про знайдені підозрілі предмети негайно сповістити дорослих (в школу, міліцію, найближчу установу);- не розводити багаття поблизу знахідки;- запам’ятати дорогу до того місця, де була виявлена знахідка і поставити пам’ятну віху. ПАМ’ЯТАЙТЕ !Правильно і безпечно знешкодити вибухонебезпечні предмети здатні лише досвідчені фахівці. Ні в якому разі не намагайтеся робити це самі, адже це може призвести до трагічних наслідків.  

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Найцінніше, що є у людини, - це її життя. Воно дається  їй  тільки один раз і кожній своє . Життя не можна прожити двічі. Памятайте про це, та бережіть себе та своїх близьких!

Номер слайду 17

Дякую за увагу!

pptx
Додано
30 квітня 2021
Переглядів
751
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку