Презентація «Що таке толерантність»

Про матеріал

Мета. Ознайомити вихованців з поняттям «толерантність», виявити основні риси толерантності, формувати правильне уявлення щодо толерантної поведінки. Виховувати почуття поваги один до одного, до звичаїв, традицій, культури різних народів, виховувати комунікативну культуру спілкування та взаєморозуміння. Формувати толерантне ставлення однокласників між собою. Розвивати у вихованців терпимість до відмінностей між людьми.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Що таке толерантність?

Номер слайду 2

Познайомити вихованців з поняттям « толерантність», виявити основні риси толерантності, формувати правильне уявлення щодо толерантної поведінки. Виховувати почуття поваги один до одного, до звичаїв, традицій, культури різних народів, виховувати комунікативну культуру спілкування та взаєморозуміння. Формувати толерантне ставлення однокласників між собою. Розвивати у вихованців терпимість до відмінностей між людьми. Мета:

Номер слайду 3

Людина, яка робить інших щасливими, не може сама бути нещасною. (Гельвецій) Своїм терпінням ми можемо досягти більшого, ніж силою. ( С.Брек) У кожній людині природа сходить або злаками, або бур'яном; нехай же вона своєчасно поливає перше і винищує друге. (Ф. Бекон) Кожна зла людина не буває щасливою. (Ювеал)

Номер слайду 4

Правила нашого спілкування: - щирість у спілкуванні; - активна участь; - повага до мови; - довіра; - дбайливе ставлення до інших;

Номер слайду 5

Толерантність – це гармонія в різноманітті. Дослід 1. Візьміть аркуші паперу. Потім усі одночасно виконайте наступні дії: 1. Складіть аркуш навпіл. 2. Відірвіть верхній правий кут. 3. Знову складіть навпіл. 4. Відірвіть правий верхній кут. 5. Знову складіть. 6. Знову відірвіть верхній правий кут. 7. Складіть аркуш надвоє. 8. Якщо можна, відірвіть правий кут. 9. Розгорніть аркуш і покажіть іншим. Висновок. Ми всі такі різні, але кожен прекрасний по-своєму

Номер слайду 6

Що ж таке толерантність і яку людину можна назвати толерантною? Т - О - Л - Е - Р - А - Н - Т - Н - І - С - Т - ь

Номер слайду 7

Тест «Наскільки ви толерантні?» Ключ до тесту  0-4 бала: Ви непохитні і, вибачте, вперті. Де б ви не знаходилися, може виникнути таке враження, що ви прагнете нав'язати свою думку іншим. Щоб досягти своєї мети, часто підвищуєте голос. Маючи такий, як у вас, характер, важко підтримувати нормальні стосунки з людьми, які думають інакше, ніж ви, не погоджуються з тим, що ви говорите і робите.  6-12 балів: Ви здатні твердо відстоювати свої переконання. У той же час ви можете вести діалог і, якщо вважаєте за потрібне, змінювати свої переконання. Але деколи ви буваєте надмірно різкі, проявляєте неповагу до співрозмовника. І в такий момент ви дійсно можете виграти суперечку з людиною, у якої більш слабкий характер. Але чи варто «брати горлом», якщо можна перемогти і більш гідно?  14-18 балів: Твердість ваших переконань відмінно поєднується з великою гнучкістю вашого розуму. Ви можете прийняти будь-яку ідею, з розумінням поставитися до парадоксального на перший погляд вчинку, навіть якщо ви їх не поділяєте. Ви досить критично ставитеся до своєї думки і здатні з повагою і тактом по відношенню до співрозмовника відмовитися від поглядів, які, як з'ясувалося, були помилковими.  

Номер слайду 8

Толерантна особистість. Якими якостями повинна володіти така людина? Терплячий; Привітний Дбайливий; Ввічливий Делікатний; Поважаю оточуючих; Умію слухати і чути; Патріот своєї школи; Працьовитий; Турботливий; Рахуюсь із чужими думками; Бережу природу; Поважаю свої права та інших.

Номер слайду 9

співчувати; розуміти інших; поважати; підтримувати; терпіти; прощати; бути доброзичливими; бути милосердними; бути м’якими; бути готовими до примирення. Відеоролик «Толерантність»

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Підведемо підсумки: Толерантність – це мистецтво співжиття Це взаємна повага Це свобода і рівність Визнання права інших на самовираження. Так, це мистецтво жити у згоді із собою та іншими, відмінними від Вас людьми. Вони відмінні, але абсолютно рівні з Вами.

Номер слайду 12

Якщо кожен один до одного буде терпимим, то разом ми зробимо толерантним наш світ.

Номер слайду 13

Дякую всім за активну участь. Я сподіваюсь, що наша година спілкуавння залишить глибокий слід в душі кожного, допоможе нам усім зрозуміти, що тільки повага один до одного, взаєморозуміння, терпимість, дотримання рівноправності врятують світ. Ми не зможемо відразу зробити толерантними ні свою поведінку, ні поведінку інших людей. Однак важливий навіть один маленький крок у цьому напрямку. Нехай кожен з вас, нехай ваш клас,ваша школа, наша Укаїна завжди будуть островами толерантності для всіх жителів нашої планети Земля.

Номер слайду 14

Дякую за увагу!

ppt
Додано
9 липня 2018
Переглядів
12938
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку