Презентація"Симетрія"

Про матеріал
Презентація"Симетрія"з образотворчого мистецтва. Для використання на уроках образотворчого мистецтва.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розширення уявлень про симетричну форму та роль осі симетрії в її побудові.

Номер слайду 2

Симетрíя (від грец. міряти разом) — властивість об'єкта відтворювати себе при певних змінах, перетвореннях чи трансформаціях. Симетрія — один з видів гармонійної композиції в архітектурі та мистецтві. Симетрія є одним з важливих засобів досягнення єдності і художньої виразності композиції в художньому проектуванні. Вона притаманна творам архітектури (властива споруді в цілому або її частині та окремим деталям) і декоративно-ужиткового мистецтва. Використовується також як основний прийом побудови бордюрів і орнаментів.

Номер слайду 3

Вісь симетрії — уявна лінія в просторі, поворотом навколо якої на певний кут певне тіло чи систему тіл можна сумістити саму з собою.

Номер слайду 4

Витинанка — художній твір народного декоративно-прикладного мистецтва у вигляді витятої (тобто вирізаної) з одно-або багатоколірних аркушів паперу орнаментальної чи сюжетної композиції. Мережевно витяті ножиціми (або спеціально загостреним ножем) витинанки є чудовими зразками прорізного паперового декору. Витинання — техніка художньої обробки паперу (або іншого матеріалу) за допомогою ножиць чи ножа.

Номер слайду 5

Симетрія в природі

Номер слайду 6

Симетрія в архітектурі

Номер слайду 7

Вітальна листівка

pptx
Додано
25 січня 2020
Переглядів
4014
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку