Презентація "Славетні Українці"

Про матеріал

Проект з предмету Я у світі 3 клас

•Поглибити та систематизувати знання учнів про становлення державності в Україні.

•2. Розглянути зв'язок між декількома поколіннями українців.

•3.Розвивати навички історичних подій, розвитком суспільства та досягнення науки і культури, повязаними з ними.

•4.Формувати в учнів вмінняздійснювати вибір навчально-пізнfвального завдання; вміння осмислювати і використовувати інформацію з різних джерел; вміння співпрацювати в групах, проявляти ініціативу, робити висновки.

•5.Виховувати спостережливість, науковий підхід до пізнання процесів, що відбуваються в суспільстві, любов до рідного краю, гордість за своїх земляків,прагнення зберігати та примножувати надбання предків.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Славетні УкраїнціДослідницько-пошуковийпроект(Я у світі, 3 клас , розділ “Я - Українець)Тиненик Ольга Олександрівнавчитель початкових класів

Номер слайду 2

Кого називають славетними українцями?

Номер слайду 3

Навчальні цілі: 1. Поглибити та систематизувати знання учнів про становлення державності в Україні.2. Розглянути зв’язок між декількома поколіннями українців.3. Розвивати навички історичних подій, розвитком суспільства та досягнення науки і культури, повязаними з ними.4. Формувати в учнів вмінняздійснювати вибір навчально-пізнfвального завдання; вміння осмислювати і використовувати інформацію з різних джерел; вміння співпрацювати в групах, проявляти ініціативу, робити висновки.5. Виховувати спостережливість, науковий підхід до пізнання процесів, що відбуваються в суспільстві, любов до рідного краю, гордість за своїх земляків,прагнення зберігати та примножувати надбання предків.

Номер слайду 4

Термін виконання. Короткотривалий

Номер слайду 5

Основні запитання проекту1. Чим славиться Україна?2. Хто зробив внесок в розвиток історії України?3. Хто розвивав культуру України?4. Хто зробив внесок в науці України?5. Які видатні постаті прославили нашу державу?

Номер слайду 6

1. Про кого зі славетних українців тобі цікаво дізнатися? Чому?2. Яких славетних українців ви знаєте?3. Що вони зробили для України?Тематичні запитання

Номер слайду 7

Змістові запитання1. Хто був Ярослав Мудрий?2. Хто відомий гетьман України?3. Кого відносять до видатних українських вчених?4. Які відомі спортсмени прославили Україну?

Номер слайду 8

Об’єднаймося в групи«Історики»«Науковці» «Музикознавці» «Спортивні коментатори»«Літературознавці»

Номер слайду 9

Історики. Знайти інформацію про Ярослава Мудрого та Богдана Хмельницького. Назвіть найвідоміші

Номер слайду 10

НауковціЗібрати Інтернет відомості про відомих вчених - космонатів України. Відвідати віртуальний музей космонавтики. Підготувати повідомлення

Номер слайду 11

МузикознавціВідвідати Інтернет сторінку про видатних музикантів нашої держави. Зібрати інформацію про діяльність музикантів. Оформити буклет.

Номер слайду 12

Спортивні коментатори. Зібрати інформацію про відомого футболіста України Андрія Шевченка. Зібрати інформацію про братів Володимира і Віталія Кличків. Розробити рекомендації про можливість здобуття нагород в спорті.

Номер слайду 13

ЛітературознавціОпрацювати літературознавчий матеріал про Т. Шевченка. Підготуйте повідомлення та проведіть конкурс на кращого читця поезій Т. Шевченка. На основі дібраного матеріалу скласти усний журнал “Т. Г. Шевченко-письменник, поет, художник”

Номер слайду 14

Підсумок Дізналися більше про славетних українців, навчилися збирати інформацію з різних джерел, виготовили буклет, рекомендації та провели конкурс на кращого читця поезій Т. Шевченка.

Номер слайду 15

Література Періодика ЕнциклопедіїІнтернет сервіси

pptx
Додав(-ла)
Тиненик Ольга
Додано
2 квітня 2018
Переглядів
3367
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку