Презентація "Смачні пам'ятники"

Про матеріал
Матеріал презентації розширює уявлення дітей про пам'ятники, їх роль у житті людей, розвиває допитливість, виховує бажання розширити свій кругозір.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

« Смачні» пам’ятники України

Номер слайду 2

Славапомідору. Оригінальний пам’ятник знаходиться у м. Камянка-Дніпровська Запорізької області з 2009 р. Свіжий, налитий сонцем помідор, стоїть на постаменті у вигляді шахової дошки. Вага – 600 кг. Мешканці називають томати – годувальниками.

Номер слайду 3

Пам’ятникогірку. Перший пам’ятник овочу на території України. Уславлює ніжинські огірки та майстрів їх соління в м. Ніжині на Черкащині з 2005р. Автор проекту – митець Леонід Воробйов. Важить понад 50 кг.

Номер слайду 4

Пам’ятник кавуну. Кавун – символ Херсонщини. Унікальний пам’ятник створено в с. Осокорівка у 2003 р.« Зріст» монумента у вигляді розрізаного червоного кавуна – 175 см.

Номер слайду 5

Пам’ятникапельсину. На бронзовий монумент використали 1 т бронзи. Це помаранч з відрізаною частиною – сектором, де розмістили фігуру імператора Павла І, що розглядає привезений з Одеси фрукт. На верхівці монумента – моделі споруд міста. Трійка коней символізує перевезення 3 тисяч апельсинів із Одеси в Санкт-Петербург в подарунок імператору.

Номер слайду 6

Пам’ятникчорниціСело Гусливе на Закарпатті мешканці називають столицею чорниць. У 2010 р. встановили пам’ятник чорниці (яфині), відлиту з бронзи ягоду на стеблині з листками величиною з гігантське яблуко. Пам’ятник ягоді виготовив ужгородський скульптор Михайло Колодко.

Номер слайду 7

Пам’ятникгалушціУ Полтаві відкрили до річниці з дня народження Миколи Гоголя – 1 квітня 2006 р. Монумент являє собою миску велетенських розмірів з 12-тьма бетонними галушками та велику глибоку ложку на рушнику.

Номер слайду 8

Пам’ятникваренику. Встановлений у Черкасах у 2006р. Скульптура являє собою козака Мамая, який їсть вареники. За його спиною розміщений величезний вареник у вигляді півмісяця. Висота пам’ятника, виготовленого з кераміки, становить 2,5 м. Автор – скульптор, заслужений художник України І. Фізер. У 2013р. скульптуру демонтували.

Номер слайду 9

Пам’ятник деруну. Скульптурна композиція «Дерун»- оригінальний пам’ятний знак на вшанування традиційної поліської страви деруни в м. Коростені на Житомирщині. ( 2009 р.)Являє собою макітру з дерунами, встановленому на постаменті з сірого і червоного граніту. Над макітрою у стилізованому духмяному випарі здіймається дерун.

Номер слайду 10

Пам’ятник салу. Встановлений у м. Ромни Сумської обл. в 2000 р. Пам’ятник представляє собою ситу вгодовану золоту свинку, яка посміхається. На постаменті напис: « Від щирих українців ».Історики стверджують, що свиня врятувала місцеве населення від голодної смерті – монголи відбирали у людей все, крім свиней. За релігійною вірою вони не їдять свинину.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Малиборская Раиса
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
14 квітня 2020
Переглядів
1229
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку