Презентація " Стародавні дерева своєї місцевості"

Про матеріал
У презентації подано матеріали з ілюстраціями про стародавні дерева, які досягли віку 200 - 500 років і можуть вважатися довгожителями, ветеранами, прадавніми. матеріал був розроблений з метою розвитку потреби дітей отримувати нові знання про різноманітність рослинного світу; формування уявлень про необхідність дбайливого та свідомого ставлення до природи, бажання берегти та охороняти.Цей матеріал можна використовувати на уроках біології та в позакласний час.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація «Стародавні дерева своєї місцевості» 

Номер слайду 2

Стародавні дерева- це дерева, які досягли віку понад 200-500 років і можуть вважатися довгожителями, ветеранами, стародавніми або прадавніми.

Номер слайду 3

Мета : закріпити знання про природу своєї місцевості; звернути увагу на виявлення та збереження старих дерев.

Номер слайду 4

Дерева довгожителіПатріархом українських лісів і одним із природних чудес України є дуб, який є пам’яткою природи, символом історії нашого краю та могутності козацького роду. За легендою на передмісті містечка Кальник козацьким полковником в 1649 року власноруч був посаджений дуб. В наш час висота дуба становить понад 20 метрів, 4 метри в обхваті, вік 370 років.

Номер слайду 5

Обхват стовбура 4 м

Номер слайду 6

Висота дуба понад 20 метрів

Номер слайду 7

Найстаріший житель Кальника

Номер слайду 8

1859 року на території колишнього цукрового заводу в Кальнику були висадженні липа та ясен . Ці дерева в центрі села ростуть недалеко біля дуба . Вік яких понад 100 років.

Номер слайду 9

На околиці с. Кальник розташований парк . Тут знаходився будинок управляючого цукрового заводу Фрідріха Михайловича Енні. Під його керівництвом були висаджені в 1901 році дерева: липа, сосна, каштан. Вік яких понад 100 років.

Номер слайду 10

На територіїї підприємства ТОВ «АГРОМАШ» с. Кальник росте каштан. Місцеві старожили розповідали, що цьому дереву біля 200 років.

Номер слайду 11

По вулиці Б. Западинських на подвір’ї священика Кальницької церкви ( 1903 рік ? ) росте дерево липа серцелиста . Висота 20 метрів, діаметр 3 метри. Неподалік красується сосна звичайна. Липа

Номер слайду 12

Сосна. Сосна звичайна. Висота 18 метрів, діаметр 85 см.

Номер слайду 13

Навколо місця, де була розташована п’ятикупольна дерев’яна церква 1700 року Різдва Пресвятої Богородиці. Збереглися дерева : липа, сосна, яким біля 300 років .

Номер слайду 14

Липа серцеподібна. Висота 25 метрів, діаметр 2,5 м.

Номер слайду 15

Стародавні дерева мають велику естетичну та символічну цінність, що викликають у людей почуття натхнення і захоплення.  Дерева - це місце де живуть різні тварини  і рослини. Стародавні дерева – це зв`язок з видатними історичними подіями . Стародавні дерева - унікальні пам`ятки природи, культури, живі свідки минулих століть. Такі дерева є національним надбанням і повинні бути взяті державою під охорону.

Номер слайду 16

Дякую за увагу !2020

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Штовбонько Антоніна Миколаївна
    Дякую за цікавий матеріал.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Андрієнко Світлана Михайлівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
26 січня 2021
Переглядів
790
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку