Презентація "Сторінками казок Андерсена"

Про матеріал

. Сьогодні без казок Андерсена неможливо дитинство будь – якої людини. Його ім'я стало символом майбутнього, чистого, високого. Вища міжнародна премія за кращу дитячу книгу носить його ім'я – це Золота медаль Ганса – Крістіана Андерсена, якою один раз на два роки нагороджують талановитих письменників і художників.

В Оденсі, де народився письменник, на вулицях стоять пам'ятники Андерсену та героям його казок.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Сторінками казок Андерсена» Виконала вчитель Миронівського НВК Стриженко Ольга Миколаївна

Номер слайду 2

Зміст Біографічні дані Пам’ятники до творів Г.К.Андерсена Найпопулярніші казки письменника Загадки до творів Андерсена

Номер слайду 3

(до 210-річчя з дня народження Ганса Крістіана Андерсена)

Номер слайду 4

      Ганс Хрістіан Андерсен - датський казкар, романіст, поет і драматург - народився 2 квітня 1805 року в невеличкому провінційному містечку Оденсе в сім'ї чоботаря. Вже в 11 років хлопчик був змушений заробляти собі на життя, адже його батько помер.  Працював майбутній казкар на сигаретній фабриці, підмайстром у ткача і кравця. Купивши перші свої чоботи, у 1819 р., Ганс Крістіан відправився у Копенгаген вчитись. Художній талант розквітнув у 1835 р. і залишив по собі в спадок аж 156 казок.   Його твори, перекладені на більш ніж 150 мов світу, насичені мораллю і перемогою честі та істини.       У 1855 році з'являється автобіографічна книжка "Пригоди мого життя", яка стала продовженням і доповненням першого варіанта автобіографії "Казка мого життя" (1847). Помер видатний датський письменник, засновник літературної казки, у віці сімдесяти років 4 серпня 1875 року в Копенгагені. 

Номер слайду 5

Данія Малага Пам’ятники Г.К.Андерсену та його героям.

Номер слайду 6

23 серпня 1913 року, в Копенгаген з’явився пам’ятник Русалочці з казки Андерсена, який був створений скульптором Эдвардом Эриксеном.

Номер слайду 7

Пам’ятник непохитному олов’яному солдатику  поставлений в Оденсі, в Данії, на батьківщині великого казкаря.

Номер слайду 8

Пам’ятник Прекрасному лебедю також можна побачити в Оденсі. Ця невеличка скульптурка відображає процесс перетворення Гидкого каченяти в Прекрасного лебедя.

Номер слайду 9

Пам’ятник Бумажному кораблику, Парк імені Андерсена, Оденс.

Номер слайду 10

Пам’ятник Дюймовочці, Оденс.Ця скульптура відображає момент, коли Дюймовочку знайшли в квітці.

Номер слайду 11

Не тільки на батьківщині полюбляють казки Андерсена. В місті Сочі в 2006 році була виготовлена  скульптура Дюймовочки на центральній алеї парку.

Номер слайду 12

Дюймовочка. Донецьк Гидке каченя в сумці Андерсена (Малага).

Номер слайду 13

Словаччина Копія Русалочки на заводе Карлсберг.

Номер слайду 14

В місті Солвінг. В Нью-Йорку.

Номер слайду 15

А як забути милу допитливу Русалочка, що пожертвувала найціннішим заради любові? Хто не пам’ятає щирого дитяти з «Нового вбрання короля», яке розвінчало всенародну тупість,  і ніжну Принцесу на горошині?

Номер слайду 16

Ну хто, зізнайтесь, не захоплювався у ніжному віці неймовірною силою любові юної Герди, що пройшла крізь численні небезпеки і звільнила з крижаного полону свого Кая? Її доброта розтопила саму Снігову Королеву.    

Номер слайду 17

Навіть вирісши, ми згадуємо непохитність Олов’яного солдатика і перемогу  внутрішньої краси над зовнішніми незгодами у «Гидкому каченяті».

Номер слайду 18

Загадки до творів Андерсена Она прекрасна и красива, Величава, горделива. Злые вьюги и метели С нею дружат с колыбели. И совсем она не нежная, Эта королева ….. (снежная) Девушка братьев своих выручала, Крапиву рвала, что ей руки сжигала, Ночами трудилась, глаз не смыкала, Чтоб братьев спасти всё время молчала (Элиза, сказка «Дикие лебеди»)

Номер слайду 19

Предмет хоть сей и очень мал, Но беспокойства доставлял. И спрятан был под сто перин, Принцессу сна он все ж лишил (горошина.) Бравый солдат домой возвращался, С ведьмою старой в лесу повстречался, В пустое дупло солдат наш спустился, Золото взял и назад воротился.. Но кроме деньжонок вещица чудная Служивому парню от ведьмы досталась. Надеюсь, ребята, что сказку ту зная, Напомните мне, как она называлась (Огниво)

Номер слайду 20

Вначале ячменное зёрнышко было, Мама в горшочек его посадила. Вырос чудесный цветочек потом, Девочку – крошку нашла мама в нём. (Дюймовочка) Как только ночь приходит к нам в дом, Маленький сказочник появляется в нём. Зонтик он свой разноцветный раскроет, Сказки расскажет, одеялом укроет. (Оле – Лукое)

ppt
Додано
18 липня 2018
Переглядів
6497
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку