Презентація "Стрітення"

Про матеріал
15 лютого - Стрітення. Цікавий матеріал допоможе ознайомити учнів з цим святом, розширювати світогляд дітей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

СТРІТЕННЯ

Номер слайду 2

Сьогодні Стрітення! Чудово!І сонце в небо попливло. Та усміхнулось світанково,Щоб світло й тепло нам було. Хай літо зиму переможе,Бо так вже хочеться тепла. А так і буде. Дуже схоже,Що вже весна до нас прийшла. Бо ось підсніжники біленькіГолівки ніжні підняли. Хоч ще не всі, але ріденько. Таки на свято зацвіли.І я щаслива… Рідне небо. Нам синь і спокій роздає. А людям спокій дуже треба,І той, у кого все це єЩасливий. То ж весна настанеІ зацвітуть садочки всі. А вийде сонечко багряне,Усе засвітиться в росі. Стрітення

Номер слайду 3

15 лютого, день незвичайний. Сьогодні Зима зустрічається з Весною. Цього дня вони міряються силами, хто кого переможе. І Якщо Зима переможе-буде ще довго холодно. А якщо весна візьме гору-тоді поверне на тепло.

Номер слайду 4

Про свято Стрітення існує безліч легенд«Вранці на околицю села приїхала Весна, а на зустріч їй виходить бабуся Зима. Зима така непривітна, і починає сперечатися з весною. Довго сперечаються вони, кожна намагається виправдати себе і звинуватити іншу. Чим довше тривала їх суперечка, тим затяжнішою вона ставала. Наостанок вони вирішили помірятися силою. Весна злазила зі свого коня і починався двобій»

Номер слайду 5

Вважалося, що переможець і буде правити далі.

Номер слайду 6

Стрітенськийбукет. Поставте гілочки в вазочку з водою на світле місце, наприклад, на підвіконня у кімнаті.І потім спостерігайте щодня за цими гілочками. Вода і сонце живлять гілочки, і тільки потрібно підливати воду і не закривати сонце. Ви побачите, що скоро на цих гілочках будуть набухати бруньки й проб'ються маленькі зелені листочки. В гілочках є життя!

Номер слайду 7

Погодні прикмети 15 лютого. Яка погода на Стрітення - такою і весна буде. Вітер сьогодні віщує хороший урожай фруктів. Тиха і сонячна погода - до хорошого врожаю льону. Йде сніг на Стрітення - до затяжної дощової весни. Тихий сонячний день обіцяє хороший урожай хліба. Якщо вночі небо дуже зоряне, то весна буде пізньою.

Номер слайду 8

ВЕСНАЗИМАКРУГИ ЕЙЛЕРА ВЕННА

Номер слайду 9

ЗМАГАННЯ

Номер слайду 10

Номер слайду 11

АСОЦІАТИВНИЙКУЩ

Номер слайду 12

pptx
Додано
13 лютого 2022
Переглядів
1022
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку