Презентація "Створення ігрового проекту у Скретч"

Про матеріал
Презентація до уроку у 7 класі "Створення ігрового проекту у Скретч" (розділ "Алгоритми та програми)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Створення ігрового проекту

Номер слайду 2

Проект – одна складна програма або декілька програм, які реалізують єдине завдання. У процесі розроблення проекту потрібно дотримуватись таких основних правил: Чітко визначати мету створення проекту та його кінцевий результат. Вибрати або розробити за допомогою графічного редактора обєкти й фон сцени. Розробити відповідний алгоритм або визначити чіткий план поведінки обєктів. Розробити програму у середовищі Скретч. Налагодити проект. Зберегти проект. За можливості зберегти проект на Скретч-сайті.

Номер слайду 3

Якщо проект розробляє група учнів, то необхідно розподілити обов'язки між усіма членами групи. Поділ обов'язків може здійснюватися за різними принципами. Наприклад, за видами діяльності: художник, програміст, сценарист, тощо; за програмами: один учень розробляє першу програму, другий – наступну, тощо. РОБОТА НАД ПРОЕКТОМНалагодження проекту Одним із найскладніших етапів є налагодження проекту, в процесі якого відшукують і виправляють помилки. Помилки в програмах поділяють на синтаксичні та логічні.

Номер слайду 4

Помилки в програмах. Синтаксичні помилки. Виникають внаслідок неправильного запису команд, операторів або неприпустимої структури програми. В Скретчі таких помилок не виникає, оскільки команди не прописують, а використовують у вигляді готових блоків. Логічні помилки. Помилки, що виникають внаслідок неправильних дій користувача. Помилки цього типу має виявити і виправити сам розробник. Наприклад, якщо замість виразу а+b в програмі записано a-b, то це і є логічною помилкою. Якщо на сцені з'являються не ті виконавці, то це теж є логічною помилкою.

Номер слайду 5

Методи пошуку помилок. Призупинення виконання програми. За допомогою блока команд можна багаторазово на деякий час призупиняти виконання програми, що дає можливість проаналізувати результати. 2. Використання коментарів. Коментар – це пояснення окремих частин програми, а також виконуваних дій. Він допомагає полегшити розуміння програми. Особливо корисний для великих проектів. Коментар може бути вказаний у будь-якому місці програми та не впливає на результат її виконання.

Номер слайду 6

Способи виконання програм. Послідовне виконання програм(Пакетний режим)Після завершення виконання однієї програми, автоматично виконується друга, потім третя і т. д. У Скретчі для послідовного виконання команд використовують дві команди: Якщо після виконання алгоритму виконавця потрібно забрати зі сцени, то використовують команду Паралельне виконання програм. Суть паралельного виконання програм полягає в тому, що одночасно виконуються декілька програм, кожна з яких розроблена для конкретного об'єкта. У Скретчі можна розмістити на екрані декілька об'єктів, кожен із яких може бути керований окремою програмою. Крім того, об'єкти можуть взаємодіяти між собою, а сама сцена набувати різного оформлення і вигляду. Для переміщення об'єктів використовують команди: Діалогове виконання програм. Діалогові програми – це програми, які виконуються у процесі взаємодії з користувачем. Хід виконання і результати виконання таких програм залежать від конкретних дій користувача. Використовуються наступні команди:

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.7
Оригінальність викладу
4.7
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.8
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Степенко Людмила Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Гайова Оксана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Белеванцева Олена Миколаївна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
24 квітня 2019
Переглядів
13360
Оцінка розробки
4.8 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку