Презентація "Створюємо навчальний проєкт"

Про матеріал
Презентація на тему "Створюємо навчальний проєкт" для учнів 5 класу НУШ за підручником "Інформатика 5 клас" авторів М. М. Корнієнко, С. М. Крамаровська, І. Т. Зарецька відповідно до модельної навчальної програми «Інформатика. 5–6 класи» для закладів загальної середньої освіти (автори Пасічник О. В., Чернікова Л. А.) У презентації є теоретичний (для вивчення теми уроку) та практичний матеріал у додатку LearningApps.org, який можно виконати дя закріплення матеріалу як на уроці з учнями так і учні можуть виконати його самостійно під час опрацювання презентації дома.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Створ. ЮЄМО НАВЧАЛЬНИЙ проєкт За підручником «Інформатика 5 клас» М. М. Корнієнко, С. М. Крамаровська, І. Т. Зарецька

Номер слайду 2

Запитання для повторення. Що таке проєкт?2. Що таке графічний редактор? 3. Для чого призначений графічний редактор?4. Як зберегти файл із зображенням у  середовищі графічного редактора?5. Які дії можна виконувати над об’єктами та фрагментами зображення? 6. Як можна копіювати об’єкти?7. Який інструмент графічного редактора Paint призначений для додавання тексту до зображень?

Номер слайду 3

Що таке виставка? Які виставки тобі доводилося відвідувати?

Номер слайду 4

Створюємо навчальний проєкт Сьогодні на уроці ви:згадаєте основні етапи роботи в проєкту;складете план проєкту;виконаєте завдання проєкту.

Номер слайду 5

Створюємо навчальний проєкт Ви вже знаєте, що проєкт — це чітко спланована діяльність людини або групи людей, націлена на досягнення визначеного результату. Сьогодні ви можете стати учасниками колективного проєкту, щоб разом із друзями організувати виставку власних художніх робіт, які створювали на комп’ютері під час вивчення графічного редактора. Пригадаємо етапи створення проєкту.

Номер слайду 6

Етапи створення проєкту

Номер слайду 7

З чого починається робота над проєктом. Виставка — це публічний показ спеціально підібраних експонатів. Виставки бувають різні. На виставках люди можуть демонструвати свої досягнення в  різних галузях науки, культури або виробництва. Наприклад, ярмарок — це виставка-продаж товарів власного виробництва. Такі виставки зараз часто роблять благодійними, і усі зароблені кошти направляють тим, хто їх потребує.

Номер слайду 8

Створюємо навчальний проєкт Завдання. Визначте тему й  мету вашої виставки. У  межах проєкту підготуйте власні художні роботи, створені або опрацьовані у  графічних редакторах

Номер слайду 9

Створюємо навчальний проєкт

Номер слайду 10

Створюємо навчальний проєкт Визначити дату відкриття виставки з учителем/учителькою, рідними та батьками. Це є важливим для складання плану. Основні етапи роботи в проєкті 1. Підготовка робіт для виставки. 2. Оформлення виставки, інформування про виставку. 3. Проведення виставки.4. Підведення підсумків.

Номер слайду 11

Створюємо навчальний проєкт

Номер слайду 12

Створюємо навчальний проєкт

Номер слайду 13

Створюємо навчальний проєкт

Номер слайду 14

Створюємо навчальний проєкт Оцініть роботу в проєкті. Обговоріть:чи досягнуто очікуваного результату;як можна покращити проєкт;чи всі етапи проєкту відбувалися за планом;якщо були непередбачені труднощі, як ви їх вирішували.

Номер слайду 15

Створюємо навчальний проєкт

Номер слайду 16

ФІЗКУЛЬТХВИЛИНКА

Номер слайду 17

Виконайте вправиhttps://learningapps.org/view30468731 https://learningapps.org/view28845151 https://learningapps.org/view28845334

Номер слайду 18

Розгадайте ребуси. ПРОЄКТЕТАПИ ПРОЄКТУ

Номер слайду 19

Домашнє завдання Підручник сторінка 168-170 опрацювати. Створити святкову листівку з  підписом та розмістити на дошці Padlet.

Номер слайду 20

Дякую за увагу!

pptx
Додано
18 травня
Переглядів
153
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку