Презентація "Світ професій у театрі"

Про матеріал

*Театр — мистецтво колективне. Вистава є результатом діяльності багатьох людей, не тільки тих,що з'являються на сцені, але й тих, які виготовляють предмети реквізиту, костюми, встановлюють світло, зустрічають глядачів, тобто вистава — це водночас і творчість, і виробництво.

*Щоб театральна вистава дійшла до глядача потрібно прикласти чимало зусиль людей різних професій.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Світ професій у театріТеатр — мистецтво колективне. Вистава є результатом діяльності багатьох людей, не тільки тих,що з’являються на сцені, але й тих, які виготовляють предмети реквізиту, костюми, встановлюють світло, зустрічають глядачів, тобто вистава — це водночас і творчість, і виробництво. Щоб театральна вистава дійшла до глядача потрібно прикласти чимало зусиль людей різних професій.

Номер слайду 2

Драматург — автор літературного тексту вистави. Драматург ( з грецької — письменник, який створює драматичні твори) — автор літературного тексту вистави.

Номер слайду 3

Режисер — керівник сценічного життя. Режисер — постановник спектаклю, кінофільму, естрадно-концертної програми, циркової вистави.

Номер слайду 4

Актор — володар сцени. Головна особа у виставі — актор. Роль, яку він виконує, створюється не тільки його голосом, мімікою, жестами, а також чимось невловимим — його настроєм, душею. Щоб зрозуміти свого героя, актор повинен проникнути в його душу, життя, світогляд.

Номер слайду 5

Театральні професіїКрім зазначених вище , у театрі існує багато професій, без яких немає театральної вистави. Так, художньою мовою вистави є декорації,освітлення, архітектурні прикраси. Усе це залежить від фантазії та професіоналізму художника-декоратора. Неможливо уявити собі виставу без музичного оформлення, яким займається звукооператор. Організація простору сцени підвладна сценографу. Суфлер – підказує слова актору.

Номер слайду 6

Театральні професіїВажливими є професії художника по костюмах та костюмера, які навіть за кольором костюмів допомагають виражати емоційний стан персонажу. Чарівник-гример змінює зовнішність актора, а реквізитор турбується, щоб речі на сцені відповідали часу та подіям. Так, зусиллями багатьох робітників театральних професій і народжується театральна вистава як справжній витвір мистецтва.

Номер слайду 7

Професія хореографа. Важливу роль у виставі відіграють музика й танець. Професія хореографа дуже важлива не тільки для балетної вистави або оперети, а й у драматичних виставах. Хореограф визначає стиль танців та рухи танцюристів, які допомагають втіленню ідеї режисера.

pptx
Додано
26 грудня 2018
Переглядів
3241
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку