Презентація "Світове господарство та міжнародний поділ праці"

Про матеріал
Презентація до теми "Світове господарство та міжнародний поділ праці". Для учнів 9 класу . За підручником "Географія" Г.Д. Довгань, О.Г. Стадник 9 клас
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Світове господарство та міжнародний поділ праці

Номер слайду 2

Спеціалізація території (населеного пункту, району, країни) — це виробництво на ній певних видів продукції, призначеної для обміну, тобто в обсягах, що значно перевищують власні потреби.

Номер слайду 3

Завдання 1 Наведіть приклади спеціалізації міста, району, регіону,країни

Номер слайду 4

Міжнародне географічний поділ праці – спеціалізація окремих країн на виробництві певних видів товарів і послуг і обміні ними. Міжнародне географічний поділ праці призводить до утворення галузей міжнародної спеціалізації в різних країнах.

Номер слайду 5

Прийом «Асоціації»ЯпоніяІталія. Франція. Китай. Швейцарія

Номер слайду 6

Світовий ринок – (world market) – сфера стійких товарно-грошових відносин між країнами, основою яких є міжнародний поділ праці і інші фактори виробництва.

Номер слайду 7

Світовий ринок характеризується наступними основними рисами:він є категорією товарного виробництва, який виходить в пошуках збуту своєї продукції за національні рамки;він проявляється в міждержавному переміщенні товарів, які знаходяться під впливом не тільки внутрішнього, але й зовнішнього попиту і пропозиції;він оптимізує використання факторів виробництва, підказуючи виробнику в яких галузях і регіонах вони можуть бути використані найбільш ефективно;він виконує функцію (санубальна), яка дозволяє забраковувати з міжнародного обміну товари і часто їх виробників, які не в змозі забезпечити міжнародний стандарт якості при конкурентних цінах;на ньому існує особлива система цін – світові ціни.

Номер слайду 8

Світове господарство — історично складена сукупність національних господарств усіх країн світу, пов'язаних між собою всесвітніми економічними зв'язками, в основі яких лежить міжнародний поділ праці.{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Етапи розвитку. Стадія формування. Період. Переважна сфера розвитку. Аграрний. Зародження. До середини. XIX ст. Сільське господарствоІндустріальний. Становлення. Друга половина XIX– середина XXст. Обробна промисловість. Постіндустріальний. РозквітІз кінця XX ст. Невиробнича сфера

Номер слайду 9

Домашнє завдання. Прочитати параграф 6 Дати відповіді на запитання ст. 34 підручника

pptx
Пов’язані теми
Географія, Презентації
Додано
31 жовтня 2023
Переглядів
126
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку