Презентація "Таємниці рідного краю"

Про матеріал

Формувати в учнів уявлення про рідний край; ознайомити з історичним минулим Херсонщини, узагальнити знання учнів про те, що обов'язком кожного є охорона природи; розвивати мислення, пам'ять, зв'язне мовлення, уміння узагальнювати; виховувати любов до природи, почуття гордості за історичне, культурне та духовне життя наших предків.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Таємниці мого краю Роботу виконала вчитель початкових класів спеціаліст ІІ категорії Оголюк І.Є.

Номер слайду 2

Квітку у садочку Зернятко у полі, Пташку, що в гайочку, Гори, ріки, доли, Хату, шлях, будівлю, Сонце в небі синім Ми звемо чарівни, Словом – Батьківщина.

Номер слайду 3

Херсонщина

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Місто засноване в 1778 р. На місці укріплення Олександр – Шатця. Названо на честь Херсонеса Тавричеського. Спочатку - місто – фортеця, потім – центр Херсонської губернії. Нині обласний центр, річний і морський порт. Місто Херсон

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Перший губернатор Херсонської губернії Воронцов Михайло Сименович

Номер слайду 8

Московська та Очаівська брама з валом На землі Херсонській багато споруд, які охороняються державою.

Номер слайду 9

Свято – Успенський собор (1786 р.)

Номер слайду 10

Віденська церква у Бериславі.Споруджена в 1726р. в Запоріжзькій фортеці. В 1874р. Була переплавлена на плотах по Дніпру до Берислава.

Номер слайду 11

Херсонщину можна назвати справді козацьким краєм. Це земля двох козацьких Січей - Кам’янської і Олешківської.

Номер слайду 12

Кам’янська Січ знаходиться в селі Республіканець. Тут є кладовище запоріжських козаків та камінний хрест над похованням соратників гетьманів Мазепи та Пилипа Орлика.

Номер слайду 13

Місто Нова Каховка – перлина на берегах Дніпра. Молоде місто, яке виникло на місті села Ключове (1891 р.), у зв’язку будівництва Каховської ГЕС.

Номер слайду 14

Колись наш край називали «Українською Сахарою або Каракум». Як ви думаєте чому? Так, тому що дули сильні вітри та було багато піску. Та люди створили диво. Вони посадили ліси, сади, виноградники, степи стали полями. Місто Нова Каховка перетворилось на місто – сад, завдяки са – доводу – мічуринцю С.М. Фальдзинському. Був створений парк, який розкинувся уздовж Дніпра

Номер слайду 15

Легендарна тачанка

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Заповідник створений у 1898 році Фрідріхом Едуардовичем Фальц-Фейном

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Заповідник був створений в 1927 році для охорони птахів під час перельотів, зимівлі, гніздів'я та збереження,вивчення причорноморських цілинних степів.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Народна скарбничка З’єднай прислів’я: За рідний край має свої звичаї Кожен край хоч помирай Де рідний край, життя віддай там і рай

Номер слайду 22

Перевір себе За рідний край має свої звичаї Кожен край хоч помирай Де рідний край, життя віддай там і рай

Номер слайду 23

Вікторина Як називається наша Батьківщина? Як називається наш край? Хто був першим губернатором Херсона? Які історичні пам'ятки є на Херсонщині? Що ви знаєте про Віденську церкву у Бериславі? Хто із поетів мріяв побувати на місцях, де жили козаки? На місці якого села утворилось місто Нова Каховка? Які заповідники розташовані на Херсонщині?

Номер слайду 24

Не забувайте, що ми українці. Бережімо рідну землю. Продовжуйте вивчати історію рідного краю. « Хто не знає свого минулого,той не вартий свого майбутнього» М. Рильський

ppt
Додано
3 вересня 2018
Переглядів
1874
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку