Презентація "Технологічна картка виготовлення сумки, мішане в'язання"

Про матеріал
Правила техніки безпеки та санітарно-гігієнічні вимоги. 1. В'язати треба, сидячи на стільці зі спинкою і постійно стежити за осанкою. У процесі в'язання не нахилятись близько до спиць. Нижній край лопаток має опиратись на спинку стільця, а поперек — ледь відхилятись від неї. Коліна ледь підняти над сидінням. Якщо стілець зависокий, треба підставити під ноги стільчик. 2. Освітлення повинно бути м'яким, але достатнім для того, щоб добре були видно петлі. Світло має падати на руки зліва зверху і ледь позаду. 3. Під час в'язання темними нитками бажано стелити на коліна світлу тканину, а під час в'язання світлими — темну. 4. Через 40-50 хв. необхідно робити перерву для активного відпочинку. Корисно зробити гімнастичні вправи. 5. Перед в'язанням вимити руки, щоб не забруднити нитки. 6. Робоче місце має бути добре упорядкованим. Інструменти та матеріали для роботи зберігати в спеціальних чохлах, корзинках тощо. Спиці треба носити не в пластикових пакетах, а в твердій упаковці, розміщуючи горизонтально. 7. Спицями працювати обережно, щоб не поранити ні себе, ні інших. З цієї причини не можна сидіти близько один біля одного під час в'язання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Технологічна картка виготовлення сумки. Підготувала вчитель технологіїОдеської ЗОШ №43 Шилова Тетяна Євгенівна(технологія в’язані вироби)

Номер слайду 2

Матеріали та інструменти для виготовлення виробу: Матеріали: шкіряне дно (30*15 см), пряжа акрил (100 м/320 г), півкільця, шкіряна ручка, змійка, тканина для підкладки (70*40 см)Інструменти: голка, нитки для шиття, гачок №3, кругові спиці (120 см №3), ножиці.

Номер слайду 3

Технологічна послідовність виготовлення виробу1. Обв'язуємо пряжею шкіряне дно за допомогою гачка.https://www.youtube.com/watch?v=f. Uu. Gvz042-g

Номер слайду 4

Технологічна послідовність виготовлення виробу2. Пров'язуємо 4 ряди стовпчиками з накидом.https://www.youtube.com/watch?v=Lx. JP5y-0wkw

Номер слайду 5

Технологічна послідовність виготовлення виробу3. Переходимо на кругові спиці, набравши петлі по кромці останнього ряду, пров'язаного гачком.4. Вставляємо маркер і в'яжемо круговими рядами 18 см лицьовими петлями (бо в'яжемо по колу малюнок у нас вийде панчішна гладь).

Номер слайду 6

Технологічна послідовність виготовлення виробу5. Наступні 2 см чергуємо виворітні та лицьові ряди (панчишна в'язка).6. Закриваємо петлі.

Номер слайду 7

Технологічна послідовність виготовлення виробу7. На відстані 2 см від верхнього краю на лицьовій стороні пришиваємо півкільця8. До верхнього краю пришиваємо змійку.

Номер слайду 8

Технологічна послідовність виготовлення виробу9. Робимо підкладку для сумки: складаємо навпіл по ширині та зшиємо по боках.

Номер слайду 9

Технологічна послідовність виготовлення виробу10. Не вивертаючи тканину підкладки на лицьову сторону, вставляємо її у в'язану частину сумки вільними краями вгору, ховаємо під неї нижній край змійки та пришиваємо (якщо залишилася пряжа, зв'язати прямокутник необхідного розміру для кишені та пришити на підкладку до пришивання її до верхньої частини або на лицьову сторону в’язаної сумки. Кишеню також можна зробити і з тканини та пришити на підкладку).

Номер слайду 10

Технологічна послідовність виготовлення виробу11. прикріплюємо ручку на півкільця

Номер слайду 11

Рефлексія. Вправа "Незакінчене речення".сьогодні я дізнався..я виконував завдання…я зрозумів, що…тепер я можу…я навчився…у мене вийшло …мені захотілось…я зміг…

pptx
Додано
19 липня 2022
Переглядів
864
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку