Презентація "Тема уроку Підйомно-транспортне устаткування"

Про матеріал
Презентація "Тема уроку Підйомно-транспортне устаткування" Використання підйомно-транспортного обладнання дозволяє полегшити тяжкі та трудомісткі роботи, підвищити продуктивність праці робітників торгівлі, рівень обслуговування покупців, прискорити торгівельно-технологічний процес.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підйомно – транспортне устаткування

Номер слайду 2

8.1 Підйомно-транспортне устаткування (ПТУ)являє собою сукупність машин і механізмів, необхідних для виконання на торгівельних підприємствах трудомістких робіт: навантаження, розвантаження, пересування та укладання товарів.

Номер слайду 3

Призначення. Використання підйомно-транспортного обладнання дозволяє полегшити тяжкі та трудомісткі роботи, підвищити продуктивність праці робітників торгівлі, рівень обслуговування покупців, прискорити торгівельно-технологічний процес.

Номер слайду 4

. Підйомно –транспортне обладнання класифікується:1. За характером переміщення вантажу.2. За видом енергії, яка приводить обладнання в рух.3. За основним функційним призначенням.

Номер слайду 5

1. За характером переміщення вантажу: Переодичної діїОбладнання періодичної дії (візки, ліфти) працюють за принципом поперемінного руху: в одному напрямку з вантажем, в зворотному без вантажу.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Безпрерервної дії Обладнання безперервної дії (конвеєри) пересувають вантажі безперервним потоком, або з незначними інтервалами.

Номер слайду 8

2. За видом енергії, яка приводить обладнання в рух. Обладнання ручної дії (ручні візки, ручні талі та ін.) застосовують для пересування вантажів, на невеликі відстані;

Номер слайду 9

2. За видом енергії: Гравітаційне обладнання (нахилені спуски, роликові конвеєри) має похилу поверхню, з якої вантажі котяться під дією власного тяжіння.

Номер слайду 10

3. За основним функційним призначенням : -транспортуючі, -вантажопідйомні -завантажувально-розвантажувальні.

Номер слайду 11

Підйомно-транспортному обладнанню присвоєні буквено-цифрові позначення:буквами - позначають назви обладнання та особливість його конструкції, а цифрами - номінальна вантажопідйомність, номер моделі, продуктивність. Наприклад: ТЕ-0,25 – таль електрична, вантажопідйомністю 0,25 т;

Номер слайду 12

8.2 правила експлуатації та технічні вимоги безпеки праці підйомно –транспортного устаткування Ефективне використання підйомно – транспортного устаткування передбачає додержання правил його експлуатації та своєчасно виконувати обслуговування та ремонт. За організацію експлуатації відповідає адміністрація підприємства.

Номер слайду 13

Правила експлуатації ліфта. Перед початком роботи: вмикають електроживлення ліфта й перевіряють його справність, освітлення, світлової та звукової сигналізації, автоматичних замків дверей, блокувальних вимикачів та ін. Після цього щільно зачиняють двері й перевіряють його справність натисканням кнопок “Верх”, “Вниз”, “Стоп”. При виявленні несправностей ліфт обезструмують, вішають плакат, “Ліфт не працює” та викликають механіка.

Номер слайду 14

Під час роботи: При завантаженні ліфта дотримуються допустимої вантажопідйомності. Вантажі в кабіну кладуть обережно, без різких ударів, поштовхів, на середину кабіни, щоб уникнути нерівномірного навантаження. Вантажі, які виступають за габарити огорожі кабіни, в ліфті не перевозять

Номер слайду 15

По закінченню роботи. Після закінчення роботи кабіну розвантажують, опускають на основний поверх, зачиняють двері шахти, відмикають від електромережі й запирають машинне відділення.

Номер слайду 16

Забороняється: Перебувати під вантажем у момент його підйому. Виправляти на ходу нестійко встановлений вантаж, а також вантаж, що застряг. До експлуатації ПТУ допускаються особи від 18 років, які пройшли навчання та атестувалися.

pptx
Додано
7 березня
Переглядів
157
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку