Презентація "Тепло в оселі зберігай, про себе і країну дбай"

Про матеріал
Вчити застосовувати в житті знання про теплозбереження в побуті; зменшувати витрати тепла в оселях; формувати у дітей світогляд дбайливого господаря своєї країни.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТЕПЛО В ОСЕЛІ ЗБЕРІГАЙ, ПРО СЕБЕ і РОДИНУ ДБАЙ!Комунальний заклад “Черкаський навчально – реабілітаційний центр Черкаської обласної ради”Вихователь Дудник Н. І.

Номер слайду 2

Вікторина Що таке електрика ?Де її виробляють ?Які електроприлади використовують у вашому домі ?Які з них працюють постійно ? Які періодично ? Що допоможе зекономити електрику у будинку ? Як заощадити гроші при використанні електрики ? Як ви економите електроенергію вдома?

Номер слайду 3

Сьогодні ми розглянемо: Як виходить тепло з будинку ? Чому потрібно економити електроенергію ?Що потрібно робити щоб у будинку було тепло ?

Номер слайду 4

Ти дізнаєшся. Способи зменшення втрат теплау помешканні.

Номер слайду 5

Втрати тепла у будинку

Номер слайду 6

Теплову енергію використовують у будинках для нагріву води та опалення. Її виробляють шляхом спалювання корисних копалин При цьому в повітря викидається велика кількість шкідливих речовин Вони забруднюють ґрунт, повітря та воду. Ось чому важливо економно використовувати тепло!!!

Номер слайду 7

Економити енергію – це розумно Сучасне людство потребує багато енергії . Завдяки енергії працюють транспорт, комп’ютер і телевізор, освітлюються та опалюються приміщення. Джерел енергії на Землі багато – сила води і вітру, енергія Сонця, атомна енергія тощо. Але основним постачальником енергії є газ, нафта, вугілля і торф. Споживання енергії за останні сто років зросло у 100 раз. Якщо хочеш зберегти природні ресурси й заощадити гроші, починай діяти сьогодні!!!

Номер слайду 8

Економити теплову енергію неважко

Номер слайду 9

1. Обов'язково потрібно замінити всі тріснуті шибки у вікнах. 2. Провести утеплення стін та даху, підлоги, дверей.3. Подбати про обігрівачі з найменшими енергозатратами. Утеплення будинку один зі способів заощадження електроенергії

Номер слайду 10

Що потрібно робити, щоб зберігати тепло в домі: Не загороджуйте опалювальні прилади. Тепле повітря повинне вільно переміщатися і зігрівати кімнату.

Номер слайду 11

Щільно завісивши на ніч вікно шторами з щільної тканини, можна зберегти чимало тепла.

Номер слайду 12

Тепліше вдягайся.І температуру в будинку не треба буде підвищувати

Номер слайду 13

Тепловіддачу збільшать чисті радіатори, пофарбовані в темний колір. За радіатором встановіть захисний екран з алюмінієвої фольги.

Номер слайду 14

Щоб провітрити приміщення і не остудити кімнату, застосовуй ударне провітрювання. Це значить, що провітрювати треба недовго, але інтенсивно. Повітря встигне змінитися, але поверхні в приміщенні квартири не охолодяться.

Номер слайду 15

Навіть добре утеплені дверітреба за собою зачиняти.

Номер слайду 16

Запам'ятай Економлячи електроенергію, тепло та воду ти економиш гроші.сприяєш поліпшенню навколишнього середовища і розумному використанню природних багатств.

pptx
Додано
23 грудня 2022
Переглядів
349
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку