Виховна година до дня Збройних Сил України.

Про матеріал

Матеріал присвячений Дню Збройних Сил України. Презентація знайомить п'ятикласників з історичними даними про захист України в минулому та інформацію про сучані військові дії, командувача ЗСУ В. Залужного.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Виховна година до Дня Збройних сил України:«Непереможна Україна» Молюся за тебе, моя Україно, За кожного батька, за кожного сина, За кожную матір, за кожну дитину, Я Бога прошу – збережи Україну!

Номер слайду 4

Мета: Формувати в учнів національну свідомость, громадянсько-патріотичні почуття, національну гордості, майбутніх захисників України. Плекати почуття поваги та шани до воїнів ЗСУ.   Обладнання: презентація, відео -пісня «Журавлі»Підготувала: Пилипенко О. Ф. класний керівник 5-го класу НВК с-ща Нове

Номер слайду 5

Україна пишається своєю історією. Почалася вона ще за давніх часів. Київська Русь була могутньою державою. Породичатися із родинами київських князів було честю для монархів з Європи. За всю тривалу історію держави українці ніколи не нападали на чужі держави і не загарбували нічиї території, але захищали свої землі особливою мужністю та звитягою.

Номер слайду 6

6 грудня 1240 року закінчилась історія старого княжого Києва. Поховавши під руїнами Десятинної церкви останніх захисників свого міста, могутня Київська Русь перестала існувати, а для її народу почалась епоха двохсотлітнього татарського рабства. З 1349 року український народ був під подвійним ярмом - татарським і польсько-литовським. Хто тільки не зазіхав на українські землі! Страшна епоха Золотої орди, Кримської орди. У 1482 році Гірей спустошив Київщину, знищив околиці Києва, кілька років татари шматували Поділля й Галичину. Щороку з України забирали в орду кожного десятого хлопця й десяту дівчину...

Номер слайду 7

Народ змушений був втікати на більш безпечні землі від татарського іга, а на межі з поневоленими землями залишилося Дике Поле, яке простягалося аж до сучасної Київщини. Після приходу польського правління не мирилися українці з польськими порядками та законами - стали вирушати на вільні землі Дикого Поля. Молоді хлопці вирушали ватагами зі зброєю, обирали отамана, будували курені та січі від набігів татар. Вільне життя без панів та « холопів» приваблювало молодих людей. Вони не лише хотіли жити без панів, а й відбивали бранців та награбоване. Поступово самоорганізовані козаки ставали захисниками рідного народу.

Номер слайду 8

На захист рідної землі ставали мужні воїни- козаки, які не шкодуючи себе, боронили свою свободу й незалежність від поневолювачів.

Номер слайду 9

У перший половині XVIII ст. запорізьке козацтво піднеслося до рівня найкращих європейських армій. Особливо відзначалася військовою майстерністю піхота, яка була головним видом козацького війська й вважалася найсильнішою в Європі. За часів Петра І і Катерини II була скасована Запорізька Січ, останній отаман, Петро Калнишевський, був заарештований і відправлений у Соловецький монастир. Це сталося 1775 року. Український народ залишився без власного війська, отже, втратив свободу. Бо народ, якщо він не має ким і чим себе захистити, не може бути вільним.

Номер слайду 10

Багато десятиліть Україна входила до складу Російської імперії. І до 1917 року, і після революції була без власної армії, а, отже, без права й свободи. У 1918 році війська Української Центральної Ради були знищені разом зі спробою побудувати Українську державу. Влада наказувала синам України, де вони мають служити, посилала на війни. Протягом 70 років сини України служили в радянській армії. Цей період позначений і славою, і неславою.

Номер слайду 11

В 1991 році відбувся розпад Радянського Союзу і Україна стала незалежною державою. Це свято було засноване постановою Верховної Ради України в 1993 році. Свято відзначається щорічно 6 грудня.

Номер слайду 12

Елгд аччсмм. Сьогодні на нашу землю знов прийшла біда і знову доводиться захищати нашу свободу та незалежність нашим мужнім воїнам. Тисячі чоловіків та жінок покинули свої сім’ї, робочі місця й виборюють мир для нас із вами, часто ціною свого власного життя.

Номер слайду 13

. Збройні Сили України сьогодні відстоюють незалежність нашої країни на полі бою. ЗСУ є запорукою звільнення нашої країни від вторгнення на територію нашої держави російських агресорів.

Номер слайду 14

сииьтм. Елгд аччсммьтиюююлнрсимтиьб. Елгд аччсмм. Елгд аччсмм. Валерій Федорович Залужний - військовий, генерал, головнокомандувач Збройними силами України з 27 липня 2021 року. Цей військовий очолює наше військо сьогодні, домовляється про постачання зброї для наших військових, під його керівництвом здійснюється планування військових операцій зі звільнення окупованих міст та сіл нашої країни від ворога.

Номер слайду 15

Збройні сили України —Слава, гордість, міць країни!Захищають мир, свободу. Служать рідному народу!

Номер слайду 16

Немає слів, щоб вдячність передати,за подвиг ВАШ, там, де земля горить. Уклін низький, вам ВОЇНИ-СОЛДАТИ, хай МАТІР БОЖА збереже вас й сохранить!Нехай ця пісня буде даниною нашої пам’яті та вдячності всім воїнам, які загинули у цій страшній війні. Адже тисячі воїнів нашої армії віддали життя за те, щоб ми вранці змогли прокинутися і випити спокійно чашку чаю чи кави, працювати, навчатися та займатися своїми справами.

Номер слайду 17

Вітаємо всіх військовослужбовців, воїнів, героїв з Днем Збройних Сил України та бажаємо Вам усім незламної волі в подоланні труднощів військового буття, надійного родинного тилу, богатирського здоров’я та звершення всіх ваших мрій і побажань.

Номер слайду 18

pptx
Додано
25 грудня 2022
Переглядів
290
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку