Презентація "Толерантність у житті сучасного підлітка".

Про матеріал
Дати уявлення здобувачам освіти з порушеннями слуху поняття «толерантність»; розповідати про значення толерантності в демократичному суспільстві, в житті людей, зокрема в житті сучасних підлітків; навчати розуміти та поважати один одного, розвивати логічне мислення, вміння толерантного спілкування та поведінки; виховувати навички толерантного спілкування.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Толерантність у житті сучасного підлітка. Н. ШУТКО

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Хмара слів

Номер слайду 5

Толерантність – доброзичливість, визнання за кожною людиною права бути іншою і поважати ці права.

Номер слайду 6

Легенда « Усе в твоїх руках»Колись давно на півдні Африки жив розумний, але дуже пихатий вождь. Увесь день його складався з примірянь вишуканого вбрання та розмов із підданими про свій розум. Так минали дні за днями, роки за роками…Аж ось прокотилася країною чутка, що в пустелі з’явився мудрець. Дуже розлютився вождь: як можна називати якогось там старця найрозумнішою людиною на світі?! Але нікому свого обурення не показав, а запросив мудреця до себе.І ось настав день зустрічі. Зібралось усе плем’я, щоб послухати найрозумніших. Вождь сидів на високому троні й тримав у руках за спиною метелика. До нього підійшов невеличкий худорлявий чоловік, привітався й сказав, що готовий відповісти на будь-яке запитання. І тоді, недобре посміхаючись, вождь сказав: «Скажи-но мені, що я тримаю в руках, живе чи мертве?». Мудрець трохи подумав, усміхнувся й відповів: «Усе залежить від тебе». Як ви розумієте слово мудреця?

Номер слайду 7

ТОЛЕРАНТНІСТЬ РІЗНИМИ МОВАМИ СВІТУ:

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Дерево толерантності Поділіть слова на дві колонки:1 – толерантна особистість;2 – інтолерантна особистість. Терпіння, байдужість,почуття гумору,заздрість,повага думки інших,ігнорування,егоїзм,доброзичливість,нетерпимість,зневаги,чуйність,милосердя, брехня,людяність.

Номер слайду 10

Асоціативний ряд. Т – ТОВАРИСЬКИЙ О – ОСОБЛИВИЙЛ – ЛАГІДНИЙ Е – ЕНЕРГІЙНИЙ Р – РОЗСУДЛИВИЙ А – АКТИВНИЙН – НАДІЙНИЙТ – ТЕРПЛЯЧИЙ Н – НЕЗАЛЕЖНИЙ І – ІНТЕЛІГЕНТИЙ С – СПІВЧУТЛИВИЙ Т – ТАКТОВНИЙ Ь - ЛОЯЛЬНИЙ

Номер слайду 11

Правила толерантного спілкування :

Номер слайду 12

Вправа «Як проявляти толерантність»Проаналізуйте ситуацію, дайте свій варіант відповіді й поясніть його. Ситуація1. Дмитро має нетипову для хлопця зачіску – занадто довге волосся. Як поводитися тим, кому такий стиль  не подобається.

Номер слайду 13

Ситуація 2. Юрко постійно виявляє неповагу, брутальний щодо своїх однокласників. Що робити?

Номер слайду 14

Перейдіть за посиланням та виконайте вправи:https://learningapps.org/14765038https://learningapps.org/27471923

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Джерела: матеріали інтернетуhttps://learningapps.org/

Номер слайду 19

pptx
Пов’язані теми
Класному керівникові, Презентації
Інкл
Додано
1 лютого
Переглядів
55
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку