Презентація "Толерантність як запорука взаєморозуміння"

Про матеріал
В англійців толерантність розуміють як готовність і здатність без протесту сприймати особистість або подію. У французів – повага свободи іншого, його думки, поведінка, політичні та релігійні погляди. У китайців бути толерантним означає уміння дозволяти, допускати, проявляти терпимість до інших. В арабському світі толерантність – прощення, поблажливість, схильність до інших. У перській мові – терпіння, витривалість, готовність до примирення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

1 Епіграф: «Усі люди мають недоліки – хто більші, хто менші. Ось чому і дружба, і допомога, і спілкування були б неможливими, якби не існувало між нами взаємної терпимості» Г. Гвіччардіні – італійський історик, філософ-гуманіст

Номер слайду 2

Тема: «Толерантність та взаємоповага як запорука мирного співіснування»

Номер слайду 3

3 Поняття «толерантність» В англійців толерантність розуміють як готовність і здатність без протесту сприймати особистість або подію. У французів – повага свободи іншого, його думки, поведінка, політичні та релігійні погляди. У китайців бути толерантним означає уміння дозволяти, допускати, проявляти терпимість до інших. В арабському світі толерантність – прощення, поблажливість, схильність до інших. У перській мові – терпіння, витривалість, готовність до примирення.

Номер слайду 4

4 Термін «толерантність» походить з латинської і означає різновид взаємодії та взаємовідносин між окремими людьми на основі взаємоповаги. Толерантність – терпимість до чужих думок, поведінки, повага до національних і культурних відмінностей, прагнення до взаєморозуміння між народами світу. Толерантність – це визнання і повага до інших людей, вміння жити разом з іншими людьми. Толерантність передбачає, що у мене є свої погляди, у когось іншого вони інші, і хоч я ці погляди не поділяю, але терпимо до них ставлюся.

Номер слайду 5

Тест «Усі ми різні»

Номер слайду 6

1. Складіть аркуш навпіл.2. Відірвіть верхній правий кут.3. Знову складіть навпіл.4. Відірвіть правий верхній кут.5. Знову складіть.6. Знову відірвіть верхній правий кут.7. Складіть аркуш надвоє.8. Якщо можна, відірвіть правий верхній кут.9. Розгорніть аркуш і покажіть іншим.

Номер слайду 7

7 Гра «Асоціативний ряд»Т -О - Л -Е -Р - А - Н - Т - Н -І -С -Т - Ь

Номер слайду 8

Номер слайду 9

9 Притча

Номер слайду 10

« Чи толерантна я людина?»

Номер слайду 11

Номер слайду 12

12 Мішечок порад будьте готові до того, що всі люди різні – не кращі й не гірші, а просто різні;навчіться сприймати людей такими, якими вони є, не намагайтесь змінити в них те, що нам не подобається;цінуйте в кожній людині особистість і поважайте її думки, почуття, переконання, незалежно від того, чи збігаються вони з вашими;зберігайте „ своє обличчя ”, знайдіть себе і за будь-яких обставин залишайтеся самим собою.

Номер слайду 13

134 правила толерантного спілкування. Бути завжди уважним;Бути терпимим в спорі і аргументувати свою думку;Бути гуманним і милосердним;Не ображати співбесідника.

Номер слайду 14

Вправа «Коло компліментів»

Номер слайду 15

«Перед великим розумом я схиляю голову, перед великим серцем я стаю на коліна»Й. В. Гете

Номер слайду 16

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Самойленко Наталя Миколаївна
    Дякую, за гпрний матеріал.
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
29 грудня 2019
Переглядів
2087
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку