Презентація "Тварини - герої "

Про матеріал
Повномасштабне вторгнення росії на територію України принесло горе і страждання не тільки людям, а й тваринам, що населяють нашу Батьківщину. Сьогодні багато чотирилапих друзів дарують нам допомогу і радість у скрутні часи та стали для нас символами віри у перемогу. Не дарма ми вважаємо їх тваринами - талісманами у боротьбі за нашу Свободу і Волю. Наданий матеріал можна ефективно використати у позакласній роботі з учнями, на уроках біології та класних годинах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тварини - героїСШ № 105 Дарницького району м. Києва. Вчитель біології, хімії – Капшик І. Й.

Номер слайду 2

Повномасштабне вторгнення росії на територію України принесло горе і страждання не тільки людям, а й тваринам, що населяють нашу Батьківщину. Війна змінила життя кожного. Сьогодні чотирилапі друзі дарують нам радість у скрутні хвилини, допомагають у волонтерській роботі, беруть участь при розмінуванні деокупованих територій та рятувально – пошукових роботах, є ефективними психотерапевтами, зірками мемів, що збирають донати для ЗСУ, приймають участь у важливих міжнародних переговорах. Ці тварини стали для нас не тільки героями, а й і символами віри у перемогу. Не дарма ми вважаємо їх тваринами - талісманами у боротьбі за нашу Свободу і Волю.

Номер слайду 3

Пригодницький мультсеріал під назвою «Зруйнований міст», де головний пес-сапер країни Патрон розповідає про свої пригоди та вчить дітей правилам безпеки під час війни, увійшов до топ-5 на медіасервісі MEGOGO серед мультиків українського виробництва.https://www.youtube.com/watch?v=Xww. XNli5ik8&t=1s&ab_channel=Patron. The. Dog. Пес Патрон- славетний чернігівський сапер і талісман ДСНС. Став відомим наприкінці березня 2022 року, після того, як його світлину у бронежилеті розмістили співробітники ДСНС. Собака допоміг знешкодити чимало вибухонебезпечних предметів. Породистий джек-рассел-тер'єр був подарунком для сина керівника піротехнічної групи управління ДСНС у Чернігівській області Михайла Ільєва. Однак, з початку повномасштабної війни пес став сапером. Тепер Патрон не відходить від господаря ні вдома, ні на службі. Пса Патрона нагородили дві ветеранські організації США. 27 травня 2022 року Патрону присудили премію Пальмовий пес – найпрестижнішу кінонагороду, яку отримують чотирилапі. Патрон є куміром дітей і дорослих, має власний блог і тік-ток

Номер слайду 4

Віслючок Хаймерс. Віслюк Хаймерс допомагав бійцям із 112-ої бригади сил територіальної оборони ЗСУ носити на передову боєприпаси, харчі та воду. Господарі віслючка евакуювалися, а сво­го підопічного залишили само­го. Бідолашна тварина довго не їла-не пила, була геть виснаже­ною. Українські бійці взяли ві­слюка до себе. Згодом ситуація на цій ділянці фронту стала загострюватиметься і віслюка вирішили евакуювати. Твари­ну відвезли до Одеси. Хаймерс впер­то не хотів прощатися з бійцями і його довго заманювали у транспортний засіб. Хаймерс опинився в одеському звіринці, мешкає по­близу моря. Тварина має влас­ні апартаменти та добре харчування. Зараз він підріс та відрос­тив стильний чубчик. Для ньо­го у звіринці роблять спеціальні бюті-процедури. Зараз йому підшукують наречену.

Номер слайду 5

Кіт Степан. Відомий блогер кіт Степан родом із Харкова. У нього понад 1,4 млн підписників. Степан використовує свою популярність для допомоги постраждалим у війні тваринам. Він також є амбасадором проекту «Збережіть українську культуру». Пухнастик має свою лінійку мерчу ( рекламно – сувенірної продукції ). Прославився після фото, де він незворушно сидить за столом з бокалом вина. Це фото стало основою для багатьох мемів у мережі. Власниця кота - Анна використала його популярність для допомоги постраждалим у війні тваринам.

Номер слайду 6

Пес- Спаркі - єдиний в Україні собака, що здатний розшукувати тіла загиблих під шаром землі завтовшки до двох метрів. На особистому рахунку пошукового пса - рятівника Спаркі з початку повномасштабного вторгнення, більше, ніж 140 знайдених загиблих людей та більше 10 врятованих живих. Пес- герой має державні та міжнародні нагороди. Бельгійська вівчарка-малінуа — СпаркіЗ ним працює досвідчений кінолог Лариса Борисенко.

Номер слайду 7

Тварини - психотерапевти Для покращення психоемоційного стану військових в Україні, серед іншого, застосовують метод каністерапії – позитивного впливу через спеціально навчених собак. Крім цього, велика кількість тварин, що знайшла  притулок і захист серед воїнів ЗСУ і слугують їм як талісмани – антидепресанти. Кіт Шайба з «татусем»

Номер слайду 8

Тварини - волонтери Чотирилапий талісман Барон разом зі своїми господарями-волонтерами Оленою та Іваном допомагає евакуювати тварин із "гарячих" точок. Песик потрапив до подружжя волонтерів ще маленьким цуценям на деокупованій території. Підрастаючи, став надійним помічником у волонтерській роботі. Нещодавно зоозахисники поділились зворушливою історією, пов’язаною з Бароном. Команда евакуації перевозила врятованих тварин із Донеччини в притулок у Хотині Чернівецької області. Коли вони зупинилися перепочити по дорозі та випустили Барона погуляти, він повернувся не сам, а з четвіркою цуценят. Найімовірніше, їх просто кинули при дорозі.

Номер слайду 9

Фенікс – символ незламностіОбгорілого кота було знайдено у селі Андріївка Бучанського району Київської області. Фотографії тварини моментально розлетілися у різних соціальних мережах. Кота було знайдено у зруйнованому приватному будинку, у нього обгоріли вуса, вуха, ніс, на окремих частинах тіла й зовсім не було шерсті. Його врятували волонтери, які одразу ж відвезли тварину до ветеринарного кабінету. Назвали тваринку - Фенікс, що «відродився з пекла». Кіт успішно пройшов лікування та знайшов нового господаря.

Номер слайду 10

Поліцейська вівчарка - Кейт Поліцейська вівчарка «Кейт» визнана однією з кращих службових собак України. Пес Кейт до початку війни працював на київському залізничному вокзалі, залучався до санкціонованих обшуків та виїздів за повідомленнями про замінування. У 2023-24 році у складі підрозділів Національної поліції України перебував на територіях Херсонської області, де приймав участь у роботах по розмінуванню деокупованих територій. Має державні нагороди.

Номер слайду 11

Собака-водолаз Найда. Чотирилапа працює у групі пошукових, водолазно-рятувальних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення Головного управління ДСНС. Найду взяли з притулку – Черкаського міського товариства захисту тварин "Друг". З перших днів служби Найда проявляла свою дисциплінованість та пристрасть до води", – кажуть в ДСНС.

Номер слайду 12

Чотирилапі прикордонники 45% усіх затримань на кордоні відбувається за допомоги службових собак. Дивовижний пес з різнокольоровими очима на прізвисько Термінатор несе службу разом з українськими прикордонниками на Харківщині. Знесилений собака, який втратив дім, прийшов до бійців на блок-пост."Наші воїни пса нагодували та дали кличку Термінатор, адже собака зі своїми різнокольоровими очима чимось нагадує відомого кіногероя", – розповідають прикордонники. Собаку взяли на службу, вона дуже уважна та вчасно подає сигнал про сторонніх.

Номер слайду 13

Собака Ніколь допомагає "Укрзалізниці" евакуювати людей. Собака Ніколь допомагає своїй власниці евакуювати пасажирів з небезпечних областей. « Якщо зустрінете її під час подорожі, не дивуйтеся – вона знає свою справу, адже за плечима в неї та її хазяйки вже більше десятка евакуаційних рейсів", – кажуть в "Укрзалізниці". Під час поїздки Ніколь буде вашою подругою, подбає про порядок та допоможе впоратися зі стресом, додає перевізник.

Номер слайду 14

Бойові коти звільняють бліндажі ЗСУ від гризунів. Військові на фронті страждають від нашестя мишей . Гризуни заповзають у бліндажі та окопи, кусають людей, згризають техніку та амуніцію, знищують запаси їжі та псують усе, до чого можуть дістатися. Тож військові вигадують все нові засоби боротьби з небажаними сусідами, але хтось традиційно використовує котів.

Номер слайду 15

Кінологічна служба в ЗСУ налічує близько тисячі службових собак. Великі породи собак, такі як німецька та бельгійська вівчарки використовують для затримання правопорушників. Джек-рассел-тер’єрів та фокстер'єрів тренують на пошук та виявлення вибухових речовин, зброї та контрабанди. Службові собаки, які служать у різних підрозділах командування сил підтримки ЗСУ та Нацгвардії, після поранень і травм теж проходять реабілітацію. У містах і селах України волонтери створюють реабілітаційні центри для чотирилапих героїв.

Номер слайду 16

pptx
Додано
1 травня
Переглядів
50
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку