Презентація "Твоє життя - твій вибір". Тематична лінійка. ВІЛ. СНІД.

Про матеріал

До дня порозуміння з ВІЛ – позитивними людьми «Твоє життя-твій вибір»: 1. Загальношкільна тематична лінійка «Зроби свій вибір на користь здоров’я». 2. «Зроби свій вибір на користь здоров'ю» - тематичні перерви.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

1. Тиждень толерантності до дня порозуміння з ВІЛ – позитивними людьми «Твоє життя-твій вибір» 1. Загальношкільна тематична лінійка «Зроби свій вибір на користь здоров’я» 2. «Зроби свій вибір на користь здоров'ю» - тематичні перерви. Гурова в.м .

Номер слайду 2

Гурова в.м .

Номер слайду 3

2. “Людина повинна знати, що здоров’я є найбільшим багатством у житті.” Гіппократ. Гурова в.м .

Номер слайду 4

Гурова в.м .

Номер слайду 5

3.Здоров’я – це перша сходинка до щастя. Гурова в.м .

Номер слайду 6

Гурова в.м .

Номер слайду 7

4. Дорогі друзі! На початку великого шляху, який називається життям, кожен з вас стоїть перед вибором. Отже, що краще – бути здоровим, а тому багатим і щасливим чи хворим, а тому бідним і нещасним? Для того, щоб зберегти здоров’я, бути успішним у житті, створити гарну сім’ю, потрібно не піддатися шкідливим звичкам. Гурова в.м .

Номер слайду 8

Гурова в.м .

Номер слайду 9

5. Ще дорослим важко сказати у голос, що через власну слабкість дуже багато втратили: здоров’я, час, красу, молодість. І, можливо, просте людське щастя, і навіть, деякі найцінніше в світі – це життя. Зупиніться! Задумайтесь, юні друзі! Можливо це єдиний шанс залишитися здоровим і щасливим - позбудьтеся своїх шкідливих звичок і не експериментуйте. Гурова в.м .

Номер слайду 10

Гурова в.м . Найвища ступінь кохання – це світлі, чисті почуття. Це коли живеш лише заради іншого. Щоб разом могли подолати все і завжди підтримувати один одного.

Номер слайду 11

6. “Здоров’я – це ще не все, але все інше без нього ніщо ,”-говорили античні філософи. Дорослі часто усвідомлюють, що коли почав палити чи пити, чи вживати наркотики, чи жити безладним статевим життям, зробили це необачно. Вони радять це кинути відразу, або не починати та не експериментувати над своїм здоров’ям. Гурова в.м .

Номер слайду 12

Гурова в.м .

Номер слайду 13

7. Цей тиждень - це тиждень толерантності до дня порозуміння з ВІЛ – позитивними людьми «Твоє життя - твій вибір», але від такої смертельної проблеми ніхто не застрахований. Адже, навіть в медичних закладах через похибку несумлінного працівника можна захворіти на небезпечну, невиліковну хворобу ВІЛ СНІД. Гурова в.м .

Номер слайду 14

Гурова в.м .

Номер слайду 15

8. 1 грудня в Україні День порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми задля підвищення рівня толерантного ставлення суспільства до таких хворих. І у всьому світі цього дня говорять про СНІД як загрозу існування людства. Боротьба зі СНІДом об’єднала зусилля сотень країн, мільйонів небайдужих людей . Проте тенденція позитивного ставлення до ВІЛ-інфікованих людей лише починається. Гурова в.м .

Номер слайду 16

Гурова в.м .

Номер слайду 17

9. Однією з рекомендацій МОЗ щодо зниження рівня не толерантного ставлення суспільства до людей, які живуть із ВІЛ, та їх дискримінації є проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи, що сприятиме подоланню страху, хибних стереотипів і упередженого ставлення до таких осіб та популяризувати здоровий спосіб життя. Гурова в.м .

Номер слайду 18

Гурова в.м .

Номер слайду 19

10. ВІЛ може торкнутися кожного, тому важливо толерантно ставитись до ВІЛ-інфікованих, пам’ятаючи, що кожний із них є повноцінним членом суспільства та має право вести особисте нормальне життя: навчатися, працювати, мати друзів, створювати родину, народжувати здорових неінфікованих дітей. Гурова в.м .

Номер слайду 20

Гурова в.м .

Номер слайду 21

11.Часто лікування цього поки ще невиліковного, смертельно-небезпечного захворювання тривале і важке. Хворі інколи зневіряються у своїх силах і тому потребують, крім звичайного спілкуванння, щей моральної підтримки. Гурова в.м .

Номер слайду 22

Гурова в.м .

Номер слайду 23

12. Більшість людей знають, що спілкування з ВІЛ-позитивними людьми не несе жодної загрози для їхнього життя, бо ВІЛ не передається при дружніх поцілунках, рукостисканні, через їжу, яку приготувала ВІЛ-інфікована , через дружбу, через укуси комах чи інших тваринок, під час спільного користування басейном, ванною, душем чи під час належно вірно проведених медичних втручань. Гурова в.м .

Номер слайду 24

Гурова в.м .

Номер слайду 25

13. Наступні твердження є істиною правдою: -шкіра нездоланний бар’єр для ВІЛ; - можна торкатися, обніматися, цілуватися із ВІЛ-позитивною людиною, можна носити її одяг взуття; - можна користуватися предметами та пристроями, посудом, туалетом, душем, білизною разом із ВІЛ-інфікованими; -ВІЛ не можна вдихнути, його майже немає в слині, поті, сльозах; - не можна заразитися лише доторкнувшись до зараженої людини чи живучи поруч із нею; - такі комахи, як комарі не переносять ВІЛ. Гурова в.м .

Номер слайду 26

Гурова в.м .

Номер слайду 27

14. Але сьогодні вже мало знати – необхідно не словами, а конкретними діями продемонструвати ВІЛ-інфікованим своє толерантне ставлення, а молодь мотивувати вести здоровий спосіб життя. Адже без активного руху, без раціонального харчування, без тренування мозку та м’язів нормальне існування людини не можливе! Гурова в.м .

Номер слайду 28

Гурова в.м .

Номер слайду 29

15. ВІЛ СНІД ВІЛ-вірус імунодефіциту людини. СНІД - синдром набутого імунодефіциту. Це заключна стадія ВІЛ-інфекції, при якій імунна система людини не може протидіяти інфекційним та онкологічним (раковим) захворюванням, що приводить до смерті ВІЛ-інфікованої людини. Таким чином, ВІЛ і СНІД – не одне й теж саме. ВІЛ – це вірус, який пригнічує імунну систему, а СНІД – це комплекс серйозних захворювань, які виникають у людини на фоні низького імунітету. Гурова в.м .

Номер слайду 30

Гурова в.м .

Номер слайду 31

16. ВІЛ – це вірус, який при потраплянні в організм людини починає руйнувати імунну систему, що захищає організм від хвороб. Це непомітний процес. Людина, яка живе з ВІЛ, може виглядати та почуватися добре протягом багатьох років і навіть не знати, що вона інфікована. Потім імунна система слабне і людина стає вразливою до хвороб, багато з яких зазвичай можна уникати. Діагноз СНІД зазвичай ставлять через кілька років після зараження ВІЛ, коли в людини розвивається одне або кілька серйозних захворювань. Гурова в.м .

Номер слайду 32

Гурова в.м .

Номер слайду 33

17. Чи потрібно робити тест на антитіла ВІЛ СНІДУ? Відповідь однозначна – ЛИШЕ ТАК! Тому що рання діагностика і своєчасне лікування антиретровірусними препаратами дозволяють зберегти здоров’я людини, а сучасне лікування ВІЛ-інфекції доступне в Україні та надається безкоштовно. За умови прийому антиретровірусної терапії у людини відновлюється імунна система і покращується самопочуття. Вона може жити повноцінним життям: створювати сім’ю, народжувати здорових дітей, навчатися, мати цікаву роботу, будувати плани на майбутнє та реалізовувати їх. Гурова в.м .

Номер слайду 34

Гурова в.м .

Номер слайду 35

18. Шляхи передачі ВІЛ СНІДу: - Через кров; переливання зараженої крові; - Статевий шлях; пірсинг; татуювання; - Від матері до дитини; - При родах; - Через плаценту до дитини; - При годуванні дитини молоком, - Використання неодноразових чи брудних голок та шприців; - Через нестерильні медичні приладдя; - неодноразове використання леза, манікюрних ножиць ; -Наркоманія та різні види проституції; Гурова в.м .

Номер слайду 36

Номер слайду 37

19. Твої вороги: - паління цигарок, - вживання наркотиків, - безладне статеве життя, - незахищений секс, - вживання алкоголю, - ризикована поведінка, малорухомий спосіб життя, стресові ситуації… Гурова в.м .

Номер слайду 38

Гурова в.м .

Номер слайду 39

20. Твої друзі: - заняття спортом, - раціональне харчування, - повноцінний активний відпочинок, - безпечне сексуальне поводження (уникнення безладних статевих зв’язків, використання презервативу, утримування від незахищеного сексу), - відмова від шкідливих звичок: вживання наркотиків, алкоголю, паління цигарок, нюхання клею та інших хімічно-небезпечних речовин. Гурова в.м .

Номер слайду 40

Гурова в.м .

Номер слайду 41

21. Пам’ятай! Здоров’я чоловіка + Здоров’я жінки = Здоров’я нації! Сучасна людина здорова та успішна. Бути здоровим – це сучасно! Бути здоровим та щасливим – залежить від тебе! Твоє здоров’я та благополуччя – в твоїх руках! Гурова в.м .

Номер слайду 42

Гурова в.м .

Номер слайду 43

22. ВІЛ-інфікований - ти не самотній! Сьогодні лікування, нажаль, не може привести до одужання, проте, воно може повернути до нормального ритму життя, оскільки лікування попереджує розмноження вірусу та розвиток хвороби. Слід пам’ятати, що якщо ти ВІЛ-інфікований – ти не самотній. Необхідно приєднатися до групи ВІЛ-позитивних людей, користуючись асоціаціями, центрами тощо. У жодному разі ВІЛ не може стати перешкодою при прийомі на роботу або стати причиною припинення трудової діяльності. ВІЛ-позитивна людина має право: вести особисте життя, мати друзів, одержувати інформацію і освіту, і користувати всіма можливостями, що гарантує конституція країни будь якій людині і тд. Віл – позитивна людина має право жити! Вона заслуговує на розуміння та толерантне ставлення як і інші живі істоти. Гурова в.м .

Номер слайду 44

Гурова в.м .

Номер слайду 45

ppt
Додано
12 березня 2019
Переглядів
2444
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку