Презентація учнів "Атмосферний і артеріальний тиск"

Про матеріал
Презентація учнів до проекту "Чим є людина" на тему" Атмосферний і артеріальний тиск" показує як дітям краще зрозуміти значення понять «здоров’я» і «здоровий спосіб життя». Виконуючи цікаві та креативні завдання, школярі зможуть визначити основні фактори, які впливають на здоров’я людини. Крім того, вони з’ясують, які умови є необхідними для формування правильного способу життя. Спільна робота вчителя і учня над проектом - це чудова нагода стати ближчим один до одного. А проекти допомагають учням глибше засвоїти шкільний курс фізики, сформувати та розвивати в них стійкий інтерес до вивчення цього предмету, розвивають навички самостійної та колективної роботи, вміння шукати та аналізувати одержаний матеріал.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Атмосферний та артеріальний тиск Презентація до проекту «Чим є людина» учнів 7-А класу загальноосвітньої школи м. Южноукраїнськ Вчитель Леменчук Л.О.

Номер слайду 2

Артеріальний тиск — сила тиску крові на стінку артерій під час скорочення та розширення серцевого м'язу.

Номер слайду 3

Артеріальний тиск вимірюють за допомогою тонометра. Тонометр вимірює верхній та нижній артеріальний тиск, одже ми отримуємо результат наприклад 120 на 80 міліметрів ртутного стовпчика.

Номер слайду 4

Для здорової людини артеріальний тиск 120 на 80 є оптимальним.

Номер слайду 5

Підвищення артеріального тиску — одне з найбільш поширених захворювання. У наш час на артеріальну гіпертензію страждає близько 20-30% людей. З віком цей показник зростає і вже серед людей віком від 65 року досягає 50-65%.

Номер слайду 6

Атмосфе́рний тиск — це тиск, з яким атмосфера Землі діє на земну поверхню і всі предмети, що на ній розташовані.

Номер слайду 7

Як людина переносить різну висоту над рівнем моря. Критична зона-понад 8 км . Без дихального пристрою 3 хв. Зона неповної компенсації – понад 4 км, стрімке погіршення самопочуття. Безпечна зона-від 1.5 до 2 км . Не простежується погіршень у роботі організму.

Номер слайду 8

На 1 смІ повітря тисне з силою 1033 г. Одиниці вимірювання атмосферного тиску – мм ртутного стовпа (мм рт. ст.), паскалі (Па). Нормальний атмосферний тиск – 760 мм ртутного стовпа

Номер слайду 9

Залежність атмосферного тиску від висоти Зі збільшенням висоти атмосферний тиск зменшується

Номер слайду 10

Вимірявши свій артеріальний тиск ми отримали такі результати. Ім'я Тиск Пульс Порада Д.Дроздов 105 на 71 80 Звернутися до лікаря А.Загоруйко 117 на 79 96 Нормальний тиск С.Мурогін 101 на 65 75 Звернутися до лікаря Д.Добрінов 121 на 66 78 Нормальний тиск Р.Воловик 119 на 85 67 Нормальний тиск

Номер слайду 11

Дякують за увагу Воловик Р. Добрінов Д. Мурогін С. Загоруйко А. Дроздов Д.

ppt
Додано
16 липня 2020
Переглядів
1104
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку