Презентація учня 7 класу побузького ліцею на тему: " Найрозумніші серед тварин".

Про матеріал
Цікаві факти про життя та здібності тварин. Приклади тварин, які вміють використовувати елементарні знаряддя праці.
Перегляд файлу

Першість у рейтингу належить шимпанзе. Ці людиноподібні мавпи лідирують з виготовлення та використання знарядь. У питанні кмітливості вони набагато кмітливіші людських дітей. Мавпочки ці вміють вибудовувати складні фігури, здатні контролювати своє оточення і спілкуватися з тваринами свого виду певними "мовними конструкціями".

https://espreso.tv/uploads/article/107018/images/im578x383-depressia21.jpg

2-е місце по праву займають дельфіни. З'явившись на Землі на десятки мільйонів років раніше людей, дельфіни набагато розумніші більшості живих істот. Вони легко запам'ятовують і повторюють дії побратимів, можуть виконувати команди, придумувати трюки з предметами, розрізняти голоси особин зграї, імітувати щебетання пернатих, скрегіт дверної петлі і навіть повторювати деякі слова або людський сміх.

https://espreso.tv/uploads/article/107018/images/im578x383-1343882025_52450001.jpg

На 3-му місці орангутанги. Ці людиноподібні мавпи (іноді їх звуть "лісові люди") мають високу культурою з соціальними зв'язками. Самки піклуються про своє потомство протягом багатьох років, навчаючи їх навичкам виживання. До 10-літнього віку ці тварини можуть розрізняти на смак і визначати більш 200 видів їстівних рослин. Орангутанги користуються інструментами в дикій природі і здатні розпізнавати себе в дзеркальному відображенні.

https://espreso.tv/uploads/article/107018/images/im578x383-5114155281_4555e36537_b.jpg

Слони займають 4-е місце рейтингу. Це не просто незграбні велетні з величезними вухами і хорошою пам'яттю. Маса їхнього мозку - більше 5 кг. Слони демонструють свої емоції рухами голови, вух і хобота, висловлюючи той чи інший настрій. Слони дуже чутливі і дбайливі по відношенню до своєї групи і інших тварин. Наприклад, вони сильно переживають втрату члена стада, проводячи по багато днів у тіла, вкривають загиблого рослинністю. Крім того, ці гіганти володіють хорошим музичним слухом і пам'яттю, розрізняючи мелодії з трьох нот.

https://espreso.tv/uploads/article/107018/images/im578x383-Африканские_слоны_Afrikanskiye_slony.jpg

5-е місце займають ворони. Вони неймовірно кмітливі створіння. Ворони прекрасно розуміють значення червоного і зеленого сигналу світлофора, володіють дивовижною пам'яттю і вчаться один у одного. Пернаті збирають горішки, укладають їх на дорогу під колеса авто, щоб розкрити шкаралупу, а для того щоб дістати комах з кори дерев, використовують гілочки.

https://espreso.tv/uploads/article/107018/images/im578x383-different4.jpg

Свині, відомі своїм умінням пристосовуватися до різних умов, займають почесну 6-у позицію. Вони здатні реагувати на музику, похрюкуючи в ритм звучанню. Однак свині вельми схильні до стресових ситуацій: наприклад, якщо малюка-порося розлучили з його матір'ю. Інтелект свині приблизно відповідає розуму трирічної дитини, а за здатністю до навчання ці тварини знаходяться на рівні кішок і собак. Ці створіння володіють чудовим нюхом, яке люди застосовують для пошуку трюфелів або різних наркотиків.

Фізіологічні особливості свині дозволяють використовувати їхні органи як донорський матеріал для людини.

7-е місце займають білки. Розмір мозку у цього верткого звірка - з велику горошину, він дозволяє їм чудово орієнтуватися в просторі, володіти блискучим інтелектом і рідкісною пам'яттю. Вони здатні думати і аналізувати. Так, білки не впадають в сплячку, поки не знайдуть близько 3000 горішків. Через 2 місяці вони можуть згадати про місцезнаходження захованого раніше горіха.

https://espreso.tv/uploads/article/107018/images/im578x383-belka_3.jpg

8-е місце в переліку того, які найрозумніші тварини існують на планеті, належить голубам. Пернаті легко запам'ятовують і дізнаються тисячі зображень, ця пам'ять зберігається у них багато років. Ці птахи можуть розпізнавати своє зображення в дзеркалі. Голуби чудово відшукують шлях додому, а швидкість їх польоту дає можливість використовувати їх для передачі пошти.

https://espreso.tv/uploads/article/107018/images/im578x383-скачанные%20файлы.jpg

9-е місце займають восьминоги. Ці істоти здатні грати, розрізняти форми і візерунки, вирішувати загадки, орієнтуватися в лабіринтах. Вони володіють короткочасною і довгостроковою пам'яттю, при цьому з легкістю піддаються гіпнозу. У природі ними найчастіше зводяться кам'яні будинки-укриття.

https://espreso.tv/uploads/article/107018/images/im578x383-97068984_1.jpg

На 10-му місці - щури. Цим істотам властивий колективний розум, керуючий діями кожної особини. Він допомагає уникнути загибелі від, наприклад, отруєних приманок. Щури чудово переміщаються по будь-яких поверхнях. Вони можуть виживати при температурі -17 ОС і при цьому не припиняють розмножуватися.

https://espreso.tv/uploads/article/107018/images/im578x383-9.jpg

 

 

docx
Додано
22 квітня 2020
Переглядів
701
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку