Презентація - "Україна - космічна держава"

Про матеріал

Презентація "Україна - космічна держава" для ознайомлення учнів з видатними українцями, що внесли неоціненний внесок в космонавтику та виготовлення ракето-космічної техніки

Зміст слайдів
Номер слайду 1

УКРАЇНА – КОСМІЧНА ДЕРЖАВА

Номер слайду 2

Давньогрецький міф про Дедала та Ікара. Дедал був славетним скульптором, будівничим, різьбярем, винахідником різних інструментів. Саме ймення Дедал з грецької означає робити по-мистецькому. Із пташиного пір'я й воску Дедал зробив для себе та свого сина Ікара великі крила, на яких вони піднялися високо в небо. У захваті, забувши батькову пересторогу, Ікар полинув вище, аж до сонця. Віск на його крилах розтанув, і юнак загинув, а нещасний батько не зміг його врятувати... Образи Дедала й Ікара стали втіленням нестримного творчого пошуку попри небезпеки й перешкоди на цьому шляху.

Номер слайду 3

Олександр Дмитрович Засядько (1779-1837р.р.) Інженер-артилерист Російської імператорської армії українського походження, генерал-лейтенант артилерії. Конструктор та фахівець з розробки ракетної зброї.

Номер слайду 4

Кибальчич Микола Іванович (1853-1881 р.р.) Винахідник і революціонер-народник. Автор схеми першого у світі реактивного літального апарата. Страчений за замах на імператора Олександра II.

Номер слайду 5

Кондратюк Юрій Васильович (1897-1941р.р.) Український вчений-винахідник, один із піонерів ракетної техніки й теорії космічних польотів. Автор так званої «траси Кондратюка», якою подорожували на Місяць космічні кораблі «Аполлон».

Номер слайду 6

Корольов Сергій Павлович (1906–1966 р.р.) Радянський вчений у галузі ракетобудування та космонавтики, конструктор. Вважається основоположником практичної космонавтики. Академік АН СРСР (з 1958), очолив ракетну програму СРСР. Під його керівництвом було запущено першу міжконтинентальну балістичну ракету, перший штучний супутник Землі, здійснено перший політ людини в космос та вихід людини в космос.

Номер слайду 7

Глушко Валентин Петрович (1908-1989 р.р.)Видатний український радянський інженер, вчений в галузі ракетно-космічної техніки, основоположник радянського рідинного ракетного двигунобудування, академік АН УРСР (1958) та АН СРСР. Творець багаторазового ракетно-космічного комплексу «Енергія» — «Буран». 1994 року його ім'я отримав кратер на видимому боці Місяця. Також на його честь названо астероїд 6357 Глушко.

Номер слайду 8

Янгель Михайло Кузьмич (1911-1971 р.р.)Радянський вчений-механік українського походження, конструктор у галузі ракетно-космічної техніки. Під його керівництвом і за участю створено кілька класів та поколінь стратегічних бойових ракет армії СРСР. Під час проектування бойових ракет передбачалося використання їх і як носіїв космічних апаратів, що привело до появи штучних супутників Землі («Космос», «Циклон», «Зеніт»). Створив науково-конструкторську школу.

Номер слайду 9

Челомей Володимир Миколайович (1914-1984 р.р.)Радянський механік, фахівець у галузі динаміки стійкості складних коливальних систем, генеральний конструктор ракетно-космічної техніки, дійсний член АН СРСР (з 1962 року), дійсний член Міжнародної академії астронавтики (з 1974 року), двічі Герой Соціалістичної Праці (1959, 1963).

Номер слайду 10

Гагарін Юрій Олексійович (1934-1968 р.р.)Льотчик-космонавт СРСР, Герой Радянського Союзу, кавалер найвищих знаків відмінності низки держав, почесний громадянин багатьох міст Росії та світу.

Номер слайду 11

Павло Романович Попович (1930- 2009 р.р.)Український радянський льотчик-космонавт № 4, перший космонавт-українець, генерал-майор авіації, кандидат технічних наук.

Номер слайду 12

Каденюк Леонід Костянтинович (1951-2018 р.р.) Леонід Костянтинович Каденюк — льотчик-випробувач 1-го класу, космонавт, генерал-майор авіації, перший і єдиний астронавт незалежної України, народний депутат України 4-го скликання, Народний Посол України, Герой України, Президент Аерокосмічного товариства України, радник Прем'єр-міністра України та Голови Державного космічного агентства України,

pptx
Додано
12 квітня 2019
Переглядів
10733
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку