Презентація. "Уроки молитви для наймолодших"

Про матеріал

Дана презентація допоможе дорослим і діткам зрозуміти значення та силу молитви. Діти легко можуть зрозуміти, як потрібно готуватися до молитви, правильно хреститися. А також знайдуть для себе найпростіші молитви для наймолодших.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Уроки молитви для наймолодших Підготувала вчитель початкових класів Богданівського навчально-виховного комплексу “Школа-дитячий садок” Лук'янчук Ніна Олександрівна

Номер слайду 2

Молитва – це розмова з Богом

Номер слайду 3

До молитви потрібно готуватися

Номер слайду 4

Молитва починається хресним знаменням. Передусім складіть три пальчики правої руки: вказівний, великий і середній, пригніть до долоні безіменний і мізинець. Спочатку торкніться чола, після цього до живота, потім до правого і лівого плеча, після чого слід нахилити голову і опустити руку в знак покори перед Богом. Ви осінили себе хресним знаменням – хрестом.

Номер слайду 5

А тепер, коли ви навчилися хреститися, додайте такі слова: «В ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь.»

Номер слайду 6

Молитва оберігає від зла. Чи хочете ви тепер дізнатися про найменшу молитву, але дуже важливу? Тоді слухайте. Молитву цю навіть завчати не доведеться – така вона коротка. «Господи, благослови!»

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Молитви подякиЄ ще одна дуже проста молитва: «Господи, помилуй!»Якщо ви хочете подякувати комусь від усього серця, промовляйте ці чудові слова: «Спаси, Господи!»

Номер слайду 9

Страх проганяє молитва. По-перше, нічого не бійтеся – Господь з вами. По-друге, дістаньте свій хрестик, якого носите, і гаряче поцілуйте його. По-третє, подивіться, що на ньому написано з іншого боку, і відразу вимовте ці всесильні слова. «Господи, спаси і сохрани!»

Номер слайду 10

Батькам обов’язково хрестити дитину, яка виходить із дому, і навчити її хреститися перед виходом з оселі.

Номер слайду 11

Молитва - це, перш за все, щирі слова твоєї душі до нашого. Творця.

Номер слайду 12

Господи, благослови Вас!

pptx
Додано
15 лютого 2018
Переглядів
1686
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку