Презентація уроку "Чому правильні життєві цінності роблять нас щасливішими?"

Про матеріал
Презентація з інтегрованого курсу "Здоров"я, безпека та добробут" до уроку "Чому правильні життєві цінності роблять нас щасливішими?" (до підручника Хитрої З.М., Романенко О.А.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Цей курс є дуже необхідним у сучасних умовах!«Здоров'я, безпека та добробут» 5 клас

Номер слайду 2

Урок № 1 Чому правильні життєві цінності роблять нас щасливішими?

Номер слайду 3

Розгляньте зображення. Обговоріть, які цінності властиві зображеним казковим героям і героїням. Чи вдалося їм досягти успіху? Які труднощі вони долали? Чи мають тварини життєві цінності?

Номер слайду 4

Що таке цінності? Якими вони бувають? Цінність – це те, що особливо важливо для людини. Життєві цінності – це внутрішній компас, за яким людина звіряє свої дії та вчинки. Вони служать нам опорою, і, слідуючи їм, ми починаємо жити більш повноцінним і продуктивним життям.

Номер слайду 5

Цінності бувають матеріальними та духовними. Духовні цінності мають морально-етичне походження. Це — любов, доброта, справедливість, честь і чесність, гідність і шляхетність, краса та щастя. Матеріальні цінності покликані покращувати наше повсякденне життя. До них належать: корисна та смачна їжа, зручні одяг, житло, засоби пересування, побутова техніка тощо.

Номер слайду 6

Вправа «Діамант цінностей»

Номер слайду 7

ЖИТТЯ – НАЙВИЩА ЦІННІСТЬЖиття — це шанс. Скористайся ним. Життя — це краса. Милуйся нею... Життя — це мрія. Здійсни її. Життя — це виклик. Прийми його. Життя — це обов'язок. Виконай його. Життя — це цінність. Цінуй його. Життя — це любов. Насолоджуйся нею. Життя — це тайна. Пізнай її. Життя — це удача. Шукай цю мить. Життя таке чудове. Не марнуй його. Це твоє життя. Борони його. Мати Тереза, католицька черниця, засновниця доброчинних місій, лауреатка Нобелівської премії миру 1979 р. 

Номер слайду 8

Скажи життю «ТАК», не зважаючи на війну!

Номер слайду 9

Складіть асоціативні кущі слів до понять «здоров’я», «безпека» та «добробут». Здоров’я — це стан повного фізичного, психічного, духовного й соціального благополуччя, а не лише відсутність хвороб або порушень фізичного розвитку. Здоров’я

Номер слайду 10

Складіть асоціативні кущі слів до понять «здоров’я», «безпека» та «добробут». Безпека - стан захищеності особи й суспільства від ризику зазнати шкоди. Безпека

Номер слайду 11

Складіть асоціативні кущі слів до понять «здоров’я», «безпека» та «добробут». Добробут характеризує забезпеченість людини або спільноти (сім’ї, родини, населення країни) необхідними матеріальними й духовними благами. Добробут

Номер слайду 12

Робота в зошиті-практикумі

Номер слайду 13

ВИСНОВКИЖиттєві цінності поділяються на матеріальні та духовні. Життя людини, її здоровя, безпека та добробут належать до найголовніших цінностей особистості й суспільства. Досягаючи в житті цінностей здоров’я, безпеки та добробуту, ти таким чином рухаєшся в напрямку до свого щастя.

Номер слайду 14

Дякуємо за увагу!Домашнє завдання: § 1

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Аксаментова Мар'яна Валеріївна
    Сподобався урок! Не зручно, що тільки файлом завантажити можна.
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Хитра Зоя
Додано
17 вересня 2022
Переглядів
8109
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку