Презентація "усний журнал з математики"

Про матеріал
Тим. хто цікавиться розвитком математичних здібностей, хто любить креативно мислити, конструювати та й просто розважатись з математичними загадками - ця презентація стане у нагоді. Такий позакласний захід потребує і підготовки до нього вчителя. При його проведенні учнів ділять на групи і використовують багато додаткового матеріалу
Зміст слайдів
Номер слайду 1

УСНИЙ ЖУРНАЛ1. Магічний квадрат2. Пентаміно3. Зроби своїми руками

Номер слайду 2

МАГІЧНИЙ КВАДРАТ

Номер слайду 3

Магічні квадрати використовують силу чисел, з якими вони пов'язані, щоб залучити до талісману планетарну силу. Стародавні вважали числа ключем до розуміння всесвіту. Кожне число мало для них значення і кожен математичний приклад вважався святим. Планетарні сили мали числа, які приписувалися кабалістичному дереву життя. У Марса це п'ятірка; у Венери сімка; у Сатурна трійка; у Місяця дев'ятка; у Юпітера четвірка. Магічні квадрати це таблиці з числами, при додаванні яких і по горизонталі, і по вертикалі, і по діагоналі виходить однакове число.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Дюрер – перший європейський художник, який склав та зобразив магічний квадрат. Відповідно до піфагорійської традиції, числа та його комбінації могли мати силу на світ. Цей магічний квадрат пов'язаний із силами та властивостями планети Юпітер.

Номер слайду 6

Традиційно такі квадрати використовувалися як обереги та талісмани на удачу, в інших випадках їх креслили або читали (особливим способом) для виконання бажань. У математичному відношенні це досить цікава система, де сума чисел у будь-якому рядку, стовпці, діагоналі і навіть кутку буде завжди одна й та сама – 34. У цих числах Дюрер зашифрував рік написання картини (1514), дату смерті матері і, можливо, багато чого ще.

Номер слайду 7

Наприклад, на фасаді Страстей Храму Святої Сімейства неможливо не помітити квадрат із вписаними в 16 полів цифрами. Особливість його в тому, що сума кожних чотирьох чисел, взятих по вертикалі, по горизонталі, по діагоналі, обов'язково становить 33. Візьміть чотири центральні цифри – і знову отримаєте 33!Адже навіть далеким від таємних суспільств людям чудово має бути відомо, що 33 - щонайменше масонське число, що означає вищий ступінь священості.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Стань чарівником. Встав у порожні клітини числа 5, 8, 9, 12, 13, 15 і зроби квадрат магічним.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

ПЕНТАМІНО

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

ЗРОБИ СВОЇМИ РУКАМИКуб

Номер слайду 22

Трикутна призма

Номер слайду 23

Паралелепіпед

Номер слайду 24

Чотирикутна піраміда

Номер слайду 25

pptx
Додано
3 лютого 2022
Переглядів
831
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку