Презентація Вчимося бути добрими людьми.

Про матеріал
Продовжувати знайомство з людськими чеснотами; розширити поняття про доброту та з’ясувати його зміст; викликати у дітей бажання творити добро й уникати поганих вчинків; учити аналізувати й оцінювати поведінку дійових осіб; акцентувати увагу на вихованні чуйності, доброзичливості; збагачувати словниковий запас дітей; розвивати мовлення, пам’ять, почуття відповідальності за свої вчинки
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Світ навколо мене сповнений таємниць І я їх відкриватиму все життя, тому що це найбільш захоплива справа на світі. В. Біанкі

Номер слайду 2

Тема: «Зробимо світ кращим» Керівник проекту: Бесарабчук Т.С. Учасники проекту: учні 8 класу. Вид проекту: класний, виховний. Термін: 2019-2020н.р. Наша школа – це велика і дружна сім’я. І завжди хочеться, щоб у нашій сім’ї панувало добро і взаємоповага. Модель проекту дає можливість кожному вихованцю глибше зануритися в основне поняття добродійності, показати на найпростіших прикладах відчуття щастя та добра як практичного втілення надбань людини, національних та загальнолюдських цінностей.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Світ навколо нас величезний і різноманітний. У ньому стільки всього, що зробити вибір дуже складно. Більшість з нас в змозі уявити світ, в якому, подібно казці, живуть принцеси і принци, де все оточено любов’ю і все дихає свободою, де завжди затишно, тепло, багато друзів, які завжди тебе підтримають і зрозуміють, де немає місця заздрості, злу і зрадництву. Світ, в якому кожен з нас буде відчувати себе щасливим і комусь потрібним. Кожний із нас має свій « невеличкий світ», світ, у якому живемо, виховуємось, навчаємось, світ у якому завжди поруч сім я, друзі з якими життя не було б таке цікаве і водночас загадкове. У кожному з нас є той світ, про який ми і не здогадуємося, а часом, і не намагаємося знайти.

Номер слайду 5

Останнім часом серйозну стурбованість викликає байдужість, черствість людей та підростаючого покоління. Тому проект «Зробимо світ кращим» є дуже важливими у вихованні підростаючого покоління таких важливих якостей як чуйність, доброчинність, благодійність, великодушність, співпереживання, доброта, чесність, тактовність, милосердя. Доброта і чуйність, співпереживання і щиросердність, уміння розділити чужий біль, вчасно підтримати у важку хвилину, розрадити в горі та біді – це крила , на яких тримається людство. Він допоможе кожному з нас не загубитися серед інших, не втратити свою індивідуальність, а навпаки, стати неповторною багатою особистістю, зустріти справжніх друзів, навчитися спілкуванню з ровесниками і старшими людьми, перейняти досвід мудрих. Слід пам’ятати, що навколо нас люди; те, що віддаєш їм, бумерангом повернеться до тебе. Важливо вміти знаходити можливість творити добро, допомагаючи оточуючим з радістю, без похваляння.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Серце Доброти Тема. Вчимося бути добрими людьми. Мета. Продовжувати знайомство з людськими чеснотами; розширити поняття про доброту та з’ясувати його зміст; викликати у дітей бажання творити добро й уникати поганих вчинків; учити аналізувати й оцінювати поведінку дійових осіб; акцентувати увагу на вихованні чуйності, доброзичливості; збагачувати словниковий запас дітей; розвивати мовлення, пам’ять, почуття відповідальності за свої вчинки.

Номер слайду 8

Вправа «Асоціативний кущ»

Номер слайду 9

ТРЕНІНГ : «КОМПЛІМЕНТИ, КОМПЛІМЕНТИ … НАЙПРИЄМНІШІ МОМЕНТИ!» Мета. Формувати комунікативні вміння учнів, вміння правильно користуватися етикетними нормами, доречно використовувати їх в різних життєвих ситуаціях; вчити говорити один одному ласкаві та ніжні слова, відрізняти компліменти від лестощів; збагачувати активний словник учнів мовного етикету; виховувати ввічливість, бачити гарні риси та відчувати душевний стан інших людей, бажання робити добро Складання асоціативного куща «Комплімент»

Номер слайду 10

Добирали компліменти для дівчинки і хлопчика Вправа «Серденька Друзів»

Номер слайду 11

Тема «Співчуття та милосердя врятує весь світ » Мета: допомогти учням зрозуміти, що значить бути співчутливим, що лежить в основі співчуття, співпереживання, довести необхідність толерантності, розвивати в учнів бажання робити добро, формувати в підростаючого покоління ціннісне ставлення до власного життя, до інших людей; вміння знаходити порозуміння, вирішувати суперечності (з допомогою прохання, переконання, бесіди), здатність міркувати, робити свідомий вибір і приймати рішення; стимулювати  бажання змінюватися і змінювати світ навколо. Вправа «В колі друзів»

Номер слайду 12

Вправа «Три квітки» Рефлексія

Номер слайду 13

Проект – це „п’ять П”: проблема – планування – пошук інформації – продукт – презентація. Шоста „П” проекту – це його портфоліо, тобто папка, у якій зібрані всі робочі матеріали.

Номер слайду 14

Врятує світ краса – Завжди так говорили. Тепер врятує світ лиш доброта, Бо однієї вже краси занадто мало. Тож люди на Землі, Спішіть добро творити, Щоб нам не згинути у морі зла, Щоб кожен міг серед краси прожити У царстві справедливості й добра.

ppt
Додано
17 березня 2021
Переглядів
531
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку