Презентація "Від щирого серця даруймо доброту"

Про матеріал

Презентація "Від щирого серця даруймо доброту" для учнів початкових класів для формування важливої цінності - добрити, яку треба будувати з дитинства.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Правила доброти1. Допомагай слабким, маленьким, хворим...2. Не будь жадібним3. Прощай помилки іншим4. Ніколи не заздри!5. Жалій інших, а не себе.

Номер слайду 3

Правила честності1. Сказав - зроби.2. Не впевнений - не обіцяй.3. Помилився - визнай.4. Забув - попроси пробачення.5. Говори тільки те, що думаєш.6. Не можеш сказати правду - поясни, чому.7. Не видавай чужу таємницю.

Номер слайду 4

Правила вічливості1. Пам'ятай! Ввічливість - вміння поводити себе так, щоб іншим було приємно з тобою.2. Будь завжди привітним; вітайся при зустрічі, дякуй за допомогу, йдеш - попрощайся.3. Не примушуй за тебе хвилюватися, ідеш - скажи куди і коли повернешся.4. Не капризуй, не бурчи! Твоє капризування може зіпсувати настрій іншим.

Номер слайду 5

Правила скромності1. Не будь хвальком! Не вихваляйся своїми успіхами, знаннями, речами.2. Старайся не виділятися серед товаришів.3. Допоміг товаришеві - не підкреслюй цього, нікому не хвались.4. Старайся робити добро скромно, непомітно.

Номер слайду 6

Справжня доброта не повинна чекати похвали або подяки

Номер слайду 7

17 лютого - День спонтанного прояву доброти. Це свято має досить нетривалу історію. Його поява пов'язана з ініціативою міжнародних благодійних організацій, які вирішили об'єднати під гаслами доброти всіх людей планети - незалежно від їх громадянства, віросповідання та національної приналежності.

Номер слайду 8

 «Доброта - це якість, прояв якої ніколи не буває зайвим».

Номер слайду 9

Роби іншим добро - будеш сам без біди. Роблячи зло, на добро не сподівайся. Добре діло твори сміло. Без добра і лихо не родить. Часок у добрі побудеш — все горе забудеш. Добро не лихо, ходить у світі тихо. Не одяг красить людину, а добрі діла. Все добре переймай, а зла уникай. Від добра добра не шукають. З ким поведешся, того й наберешся. Прислів'я та приказки про добро

Номер слайду 10

Добро повертається добром!

Номер слайду 11

Притча. Колись давно старий відкрив своєму онукові одну життєву істину:- У кожній людині йде боротьба, дуже схожа на боротьбу двох вовків. Один вовк представляє зло: заздрість, ревнощі, жаль, егоїзм, амбіції, брехню. Інший вовк представляє добро: мир, любов, надію, істину, доброту і вірність. Онук, зворушений до глибини душі словами діда, задумався, а потім запитав:- А який вовк в кінці перемагає?Старий усміхнувся і відповів:- Завжди перемагає той вовк, якого ти годуєш.

Номер слайду 12

Я вірю в силу доброти. Добро завжди сильніше злого. Дає наснагу, щоб цвістиІ світлу вибрати дорогу.  Я вірю в силу доброти,              Що має долю роботящу,              Що хоче, щоб і я, і ти,              І все на світі стало кращим.

Номер слайду 13

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Нагорна Людмила Ярославівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Неверова Валентина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
17 лютого 2018
Переглядів
5340
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку