Презентація "Від зернини до хлібини"

Про матеріал
Дана презентація допоможе молодшим школярам прослідити весь довгий шлях від маленької зернинки до духмяного хліба, виховувати шанобливе ставлення до хліба, повагу до праці хлібороба.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Від зернини до хлібини

Номер слайду 2

Не відразу стали зерна. Хлібом тим, що на столі. Люди довго і невтомно. Працювали на землі!Немала і неблизька дорога Від зернин розсипчастих малих До буханки хліба золотого, До окрайчика в руках твоїх.

Номер слайду 3

Механізатори восени готують землю до посіву : орють, боронують, удобрюють. Сієм, сієм зернята, Щоб земля була багата, З наших рук приймала ласку На життєву щиру казку!

Номер слайду 4

Перед цією нивою Шапку скинь, синок: Бачиш, пробивається Хлібний колосок? Скільки же в це зернятко Вкладено труда! Знають лише сонечко Вітер і вода.

Номер слайду 5

Прийшла пора збирати урожай. На поля виходять комбайни. З РАНКУ І ДО ГЛИБОКОЇ НОЧІ ЗБИРАЮТЬ ХЛІБ,ЩОБ НЕ ВТРАТИТИ НІ ЗЕРНЯТКА. Возять золото машини. Мов янтар, одно в одно, Золотиться в них зерно.

Номер слайду 6

Потім зерно відправляють на елеватор - там його сушать і сортують. У цих вежаж зберігається зерно. Вони величезні!Далі шлях зерна лежить на млин. Там зерно перемелюють в борошно.

Номер слайду 7

Далі борошно везуть на хлібозавод в спеціальних машинах. А вже на заводі печуть хліб.

Номер слайду 8

Ось він - рум'яний і духмяний. Лежить у хаті на столі. За хліб незміряне “спасибі” Всім хліборобам на землі!

pptx
Додано
22 лютого 2019
Переглядів
1489
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку