Презентація "Відпочинок на природі".

Про матеріал
Відпочинок на природі. Правила купання у водоймах. Ознаки безпечного пляжу. Коли варто утримуватися від купання. Дії у небезпечних ситуаціях на воді. Перша допомога потерпілим на воді, у разі теплового або сонячного удару.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Відпочинок на природі. Правила купання у водоймах. Ознаки безпечного пляжу. Коли варто утримуватися від купання. Дії у небезпечних ситуаціях на воді. Перша допомога потерпілим на воді, у разі теплового або сонячного удару.

Номер слайду 2

Всі ви чекаєте літніх канікул-чудової довгоочікуваної пори. Улітку батьки прагнуть, щоб ви відпочивали, загоряли, купалися. Іноді можуть вас забрати на солені озера, на море або десь до родичів далеко в гості. Безмежне море, стрімка річка чи маленький ставок приносять багато радості. Проте не можна забувати про правила безпечного відпочинку. Адже, на жаль, ця краса іноді може стати небезпечною.

Номер слайду 3

ОСОБЛИВОСТІ КУПАННЯ В РІЗНИХ ВОДОЙМАХ На нашій планеті можна зустріти різні водойми – ставки, озера, річки, моря, океани. Збираючись купатися, людина повинна знати особливості купання в різних водоймах. Наприклад, збираючись поплавати у річці, треба пам’ятати, що температура води може бути низькою, особливо якщо це гірська річка. Вода в річці постійно рухається, що завдає незручності тим, хто плаває. Причому течія в деяких місцях може бути занадто великою для початківців. Купаючись у морі, пам’ятайте, що хвилі можуть віднести вас далеко від берега і ви не зможете повернутися назад. Море – це глибока водойма. Найчастіше нам доводиться плавати у ставках. Збираючись це зробити, спочатку виберіть місце, обстежте дно. Вода в ставках завжди тепліша ніж у річках, стояча, але не завжди чиста.

Номер слайду 4

Безпечний пляж

Номер слайду 5

Як уникнути теплового удару ,

Номер слайду 6

У спекотні дні люди забувають про небезпеку. Пірнають та купаються до перевтоми, запливають далеко від берега. Інколи може судомити ногу.   Судома – це болюче скорочення мязів, що не залежить від волі людини. Судома в свідомості людини сіє паніку і страх, що посилює її згубну дію. Щоб такого не трапилося, треба знати, що судома наступає від перевтоми або переохолодження. При судомі допоможе масаж напружених м’язів. Можна захопити ступню рукою і сильно потягнути на себе пальцями догори, тримати поки не пройде біль.

Номер слайду 7

Небезпечні ситуації на водіПід час судоми можна захопити ступню рукою і сильно потягнути на себе пальцями догори, тримати поки не пройде біль. У водоймах, де багато рослин, пливіть на самій поверхні води, намагаючись не робити різких рухів. Коли руки або ноги заплутались у водоростях, прийміть положення “медуза” і звільніться

Номер слайду 8

Номер слайду 9

 «Не можна» для дітей молодшого віку:  -залишати дітей без нагляду;  -різко кидати дітей у воду;  -силоміць змушувати йти у воду;  -акцентувати увагу дітей на страхові дитини перед водою;  -улаштовувати ігри з м’ячем біля води;  -залишати дитину саму у воді.

Номер слайду 10

Небезпечна поведінка на воді.   -ігри з м’ячем біля води;   -стрибки з «тарзанки»;   -купання в непристосованому місці;   -зіштовхування людей з берега, човна;   -підпливання до механізованих плавзасобів;   -смикання плавців за ноги під водою;   -переоцінка власних сил.

Номер слайду 11

Є 10 «Не», які застерігають вас від небезпеки на воді-        Не купатись у негоду: грозу, шторм, дощ.-        Не запливати за огорожу.-        Не підпливати до човнів, скутерів, катамаранів, катерів.-        Не стрибати у воду зі споруд та плавальних засобів, не призначених для цього.-        Не запливати на надувних подушках та матрацах далеко від берега.-        Не пустувати у воді – це заважає оточуючим і може бути небезпечним.-        Не сідати в жодний плавальний засіб без дорослих.-        Не пересідати з місця на місце або із судна на судно на плаву.-        Не пірнати з плавального засобу.-        Не кататися поблизу великих суден, дамб, шлюзів, причалів, мостів.

Номер слайду 12

Порятунок на воді

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Домашнє завдання: Скласти пам’ятку “Безпечна поведінка на воді”.

pptx
Додано
13 квітня 2023
Переглядів
3657
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку