Презентація "Виховний захід до Міжнародного дня боротьби з корупцією"

Про матеріал
В Презентації йдеться мова про боротьбу з корупцією, про відповідальність за отримання хабара а також попередження корупційних проявів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виховний захід до Міжнародного дня боротьби з корупцією. Підготувала вихователь Щастинського відділення ВП «РЦПО ЛНУ імені Тараса Шевченка»Дущенко Галина Станіславівна

Номер слайду 2

9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Боротьба з корупцією. Боротьба із корупцією – невід`ємна складова процесу реформування системи публічного управління України. Це ще один фронт, де ми повинні вести боротьбу. Державна служба України з питань праці постійно працює над попередженням корупційніх проявів, націлює усіх працівників на постійне підвищення рівня знань антикорупційного законодавства, реалізації антикорупційної політики в органах державної влади та місцевого самоврядування, а також запобігання та уникнення усіх негативних явищ, пов`язаних із вчиненням корупційних правопорушень.

Номер слайду 5

Довідка. У цей день в 2003 році у мексиканському місті Меріда на політичній конференції високого рівня була відкрита для підписання Конвенція ООН проти корупції і вже 14 грудня 2005 року Конвенція набула чинності як міжнародний правовий документ, обов’язковий до виконання її сторонами. На кінець 2009 року Конвенцію підписали близько 140 держав і близько 80 – ратифікували. Україна ратифікувала цю угоду 18 жовтня 2006 року. Документ зобов’язує країни, які підписали його, відповідати перед законом. Карними вважаються хабарі, присвоєння бюджетних засобів і відмивання корупційних доходів. Згідно з одним із положень конвенції, необхідно повертати кошти до тієї країни, звідки вони надійшли в результаті корупції.

Номер слайду 6

Називати хабар хабарем є не зовсім коректно, правильніше буде - одержання неправомірної винагороди.відповідно до ч. 1 ст. 368 КК України, прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди, а так само прохання надати таку вигоду для себе чи третьої особи за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища - карається штрафом від 17 000 до 25 500 гривень, або арештом на строк від трьох до шести місяців, або позбавленням волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кулак Ірина Леонідівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Дущенко Галина
Додано
28 травня 2021
Переглядів
1777
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку