Презентація "Використання енергії природних джерел" фізика 7 клас

Про матеріал
Презентація "Використання енергії природних джерел" фізика 7 клас Мета: дослідження історичних етапів використання природної енергії людиною; дослідження можливостей природної енергії
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Використання енергії природних джерел 7 клас

Номер слайду 2

Мета: дослідження історичних етапів використання природної енергії людиною;дослідження можливостей природної енергії

Номер слайду 3

В античності люди почали використовувати енергію вітру, та придумали використовувати коней та їхню механічну енергію для пересування.

Номер слайду 4

В Середньовіччі вже активно використовували водні та повітряні млини . Найактивніше повітряні млини використовували у Нідерландах для висушування водної території.

Номер слайду 5

В 18 столітті почали використовувати паровий двигун. Він працював за допомогою циркуляції пару з одного поршня в інший. Найбільший паровий двигун за всю історію людства. Перший паровий двигун Case 150 був розроблений і побудований наприкінці 1904 року компанією JI Case Threshing Machine Company Engine у ​​м. Расін, штат Вісконсин,  США.

Номер слайду 6

Двигун Стірлінга У 1816 р. шотландський науковець Роберт Стірлінг запатентував двигун стірлінга. На відміну від парового двигуна, він був безпечнішим тому, що паровий двигун міг вибухнути через великий тиск. Окрім цього, він не потребував пари і працював від різниці температур, за допомогою з'єднаних між собою поршнів, в яких змінювалось тепле і холодне повітря. Двигун Стірлінга (модель)

Номер слайду 7

Сьогодення На сьогоднішній день людство навчилось використовувати вітер для видобутку електроенергії. Енергія вітру екологічно чиста, не потрібно будувати дорогі платини гідровузлів, нищити сільськогосподарські угіддя, забруднювати воду, спалювати цінне пальне, будувати очисні споруди для збереження чистоти біосфери. Passarola, проект воздушного корабля. Ветряки Шотландии сгенерировали 106% необходимого электричества. Скорость ветра в этот день достигала 185 км/ч

Номер слайду 8

Сонячна енергія. Потенціальні можливості використання безпосередньо сонячної енергії дуже великі. Якщо ми зможемо використовувати 0,0125% всієї цієї енергії, то людство було б повністю забезпечене енергією зараз, а використання 0,5% повністю б покрило всі потреби людства назавжди (якщо вважати, що населення Землі не перевищить 20 млрд.)

Номер слайду 9

Гідроенергетика - використання потенціальної та кінетичної енергії води з метою перетворення її в електричну. На сьогодні вона є найбільш освоєною серед інших нетрадиційних джерел. Потенціал малих рік, притоків, систем водопостачання дають енергонезалежність деяким віддаленим районам та населеним пунктам. Серед переваг: невеликі термін будівництва та об‘єм інвестицій, надійність та доступність. Цікавий факт: Вода є одним із перших  генераторів електроенергії.

Номер слайду 10

Біопаливо - органічне паливо, що отримують із відходів рослин, тварин або сільського господарства чи промислового виробництва. Відновлюваний ресурс, який є абсолютно безпечним для навколишнього середовища. Сюди відносять продукти деревооброблюваного виробництва, спиртові суміші, ефіри, біодизелі та різноманітні газові поєднання.

Номер слайду 11

Геотерма́льна енерге́тика — промислове отримання енергії, зокрема електроенергії, з гарячих джерел, термальних підземних вод. Сьогодні близько 90 країн світу мають значний потенціал для виробництва тепла й електрики, 24 з них використовують геотермальні технології на практиці. Сумарна потужність діючих Гео. ТЕС (теплових) і Гео. ЕС (електричних) у світі становить близько 85 ГВт, з яких приблизно 15 % припадає на виробництво електрики, а решта — на виробництво теплової енергії. Геотермальна електростанція Несьявеллір в Ісландії

Номер слайду 12

А́ТОМНА ЕНЕРГЕ́ТИКА – галузь промисловості, що базується на перетворенні ядерної енергії в теплову для використання її у виробництві електричної енергії чи з іншою метою. Інша назва – ядерна енергетика.

Номер слайду 13

Висновки. Було дуже цікаво дізнатися про використання енергії природних джерел. Наша планета містить в собі величезний енергетичний потенціал! І щоб зберегти нашу планету, людство має користуватися альтернативними джерелами енергії, безкоштовно наданими природою, екологічно чистими і безмежними. Вибір є!

pptx
Пов’язані теми
Фізика, 7 клас, Інші матеріали
Додано
30 травня 2022
Переглядів
6717
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку