Презентація Використання кольорових металів у народному господарстві. Фізика і Хімія в побуті.

Про матеріал
Презентація до уроку на тему "Використання кольорових металів у народному господарстві". 7 клас Фізика і Хімія в побуті.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Використання кольорових металів у народному господарстві

Номер слайду 2

Метали «Бронзової доби»Кольорові метали, такі, як мідь, срібло, золото, а також олово, свинець почали застосовувати раніше від заліза і його сплавів, початок їх застосування належить до «бронзової доби».

Номер слайду 3

Кольорові метали в природі України. До групи кольорових металів, поширених на території України, належать руди титану, руди алюмінію, руди нікелю, руди свинцю та цинку, руди міді.

Номер слайду 4

Застосування алюмінію

Номер слайду 5

Застосування міді Мідь — як конструкційний матеріал, для виготовлення апаратури, електропроводів, речей домашнього вжитку, інструментів, художніх виробів, а також для добування її сплавів — латуні та різних видів бронзи.

Номер слайду 6

Застосування цинку. Цинк використовують як антикорозійний матеріал, ним покривають вироби зі сталі та заліза (цинкування), а також як конструкційний матеріал для цинкографії анодів, використаних в електролізерах і в гальванічних елементах.

Номер слайду 7

Застосування свинцю. Свинець використовувалося для виробництва посудин, водопостачальних труб. Сьогодні свинець застосовується для виробництва кришталю, фарб, емалі, різних металевих виробів (складова частина сплавів), а також акумуляторів.

Номер слайду 8

Застосування олова. Олово має широке застосування завдяки своїй легкотопності, м'якості, ковкості, хімічній стійкості і здатності давати високоякісні стопи (наприклад, бабітів для вальниць, що працюють при великих ударних навантаженнях). Використовують для виробництва білої жерсті і фольги. До основних галузей споживання олова належать: харчова (40%), авіаційна, автомобільна, суднобудівна і радіотехнічна промисловість, а також гальванопластика, скляна і текстильна промисловість.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Щербина Лариса
    змістовно та якісно.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Шевцов Сергей
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Фізика, 7 клас, Матеріали до уроків
Інкл
Додано
17 березня 2021
Переглядів
2351
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку