Презентація "Використання сучасних інноваційних технологій на уроках історії та правознавства"

Про матеріал
Досвід роботи. Презентація "Використання сучасних інноваційних технологій на уроках історії та правознавства"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Використання сучасних інноваційних технологій на уроках історії та правознавства Підготувала вчитель історії та правознавства Комунального закладу «Сковородинівський ліцей» імені Г. С. Сковороди Нечаєва Анастасія Сергіївна

Номер слайду 2

Скажи мені – і я забуду. Покажи мені - і я запам'ятаю. Дай зробити – і я зрозумію.

Номер слайду 3

Піраміда сприйняття різних методів навчання. А чи знаєте ви, що під час практичних занять учні засвоюють навчальний матеріал на 75%? У той же час, просто слухаючи вас, школярі запам'ятають лише 5% від того, що ви розповідали! Це наочно демонструє піраміда навчання, розроблена всесвідньо відомим британським фізіологом Едгаром Дейлом. І цим не варто нехтувати! Однак, механічне виконання певних дій, навряд чи буде ефективним способом навчання.

Номер слайду 4

Інтерактивні навчальні технологіїОнлайн – тестування;інтерактивна дошка;презентації;робота з гаджетами;створення презентацій;відеоролики.

Номер слайду 5

За допомогою інтерактивних технологій діти вчаться

Номер слайду 6

Починаючи з 5-го класу, на уроках історії впроваджую такі методи інтерактивного навчання, як історичні загадки, ребуси, кросворди, рольові ігри (https://onlinetestpad.com/ua/crosswords/classic/history, «Ребуси №1» – українськомовна онлайн-платформа, за допомогою якої можна створювати власні ребуси чи розгадувати наявні на сайті, Jigsawplanet: створення онлайн-пазлів, Word It Out: створення хмар слів

Номер слайду 7

«ПЕРЕВЕРНУТИЙ КЛАС»

Номер слайду 8

Номер слайду 9

На будь якій навчальній платформі з якою добре знайомі учні (Google диск, Classroom Google jamboard та ін. вчителем створюється набір матеріалів для опрацювання. Надаємо дітям доступ до таких матеріалів. Такий доступ може бути двох видів. Учні отримують завдання та шаблон для його виконання. Можна все це доповнити цікавим проблемним, провокативним питанням або файлом. АЛЕ, будьте готові до того що учні не зможуть підготуватися до такого уроку або підготується не всі. Що робити тоді?

Номер слайду 10

ПРОЕКТНА РОБОТАГРУПОВАІНДИВІДУАЛЬНАПроект не має обов'язково має бути великий. ПРЕЗЕНТАЦІЯВІДЕОРОЛИКПОСТЕРІНТЕРАКТИВНА КАРТАКОМІКССКЛАДАННЯ ЕКСКУРСІЙНИХ МАРШРУТІВ

Номер слайду 11

ПРОБЛЕМА. НАЙЧАСТІШЕ УЧНІ НАМАГАЮТЬСЯ ДАВАТИ ВІДПОВІДІ ТАК ЯК ЗРУЧНО ЇМ А НЕ ТАК ЯК ПОТРІБНО І ПРАВИЛЬНО.

Номер слайду 12

ПЕРЕГЛЯД ВІДЕОКОМЕНТУВАННЯ В ЧАТІГРУПОВА РОБОТАДОПИСИ В СОЦМЕРЕЖАХТВОРЧА РОБОТА

Номер слайду 13

Кейс метод - є групою, методів і прийомів навчання, заснованих на вирішенні конкретних проблем, завдань. Кейс-метод навчання - це навчання дією.

Номер слайду 14

Ігри Учні повинні відгадати, про яку історичну особу, термін, подію іде мова, дається 5 підказок.  Якщо учень з першої підказки дає правильну відповідь, отримує 5 балів, з другої на 1 бал менше і т.д. Наприклад: Народився в день, коли Герострат спалив храм Артеміди. Його рід починається з самого Ахілла. Учителем у нього був Аристотель. Заснував декілька міст і назвав їх на свою честь. Заснував величезну імперію, яка розпалась після його смерті.(Александр Македонський)Історична мозаїка. 

Номер слайду 15

«Герой. Дата. Подія.»У грі бере участь весь клас. Ведучий проходить повз учасників гри і просить одного з них назвати героя, іншого - дату, третього – відповідну подію.

Номер слайду 16

«Історичні рівняння»Наприклад:1. Народ грецькою + прилад для укладки волосся = історичний діяч Греції. Назвіть його. Відповідь: Демосфен.2. Бог в Єгипті + музичне вітання + одна з голосних букв = слово, пов’язане з середньовічним містом. Відповідь: Ратуша.

Номер слайду 17

Пропоную добірку онлайн-платформ, на яких працюю я. З їх допомогою можна зробити освітній процес ефективнішим і різноманітнішим, а комунікацію з учнями – зручнішою.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Додатки Google у професійній діяльності вчителя. Додатки Google

Номер слайду 20

ІСТОРИЧНІ Ютуб-канали:

Номер слайду 21

«Книга-мандрівка. Україна» – зацікавить і дорослих, і дітей. Короткі мультиплікації про видатних українців минулого голосами відомих сучасників (Джамала, Остап Ступка, Тарас Тополя, та інші).https://www.youtube.com/channel/UCHq5v. XBXg. Kp. U0_Nxl8p. DKyw«Пишемо історію» – канал, присвячений багатьом подіям і постатям історії України ХVI – XX століть. Недовгі за хронологією та насичені цікавим відеорядом лекції відкриють вам невідомі сторінки нашої історії. https://www.youtube.com/playlist

Номер слайду 22

join.naurok.ua. Цікава технологія https://naurok.com.ua/test/ruski-knyazi-seredini-ix-h-st-11099.html. Проектhttp://week.dp.gov.ua/Інтерактивна навчальна програма з Історії України. Вивчення історії України дозволяє глибше зрозуміти сьогодення та перспективи нашого розвитку.

Номер слайду 23

УКРАЇНСЬКІ МУЗЕЇ ПРОСТО НЕБА(віртуальні подорожі)https://museums.authenticukraine.com.ua/ua/

Номер слайду 24

Інші ресурси для створення текстів, завдань:https://www.classtime.com/uk/https://kahoot.comhttps://quizlet.comhttps://study-smile.comhttps://miyklas.com.ua

Номер слайду 25

Українське видавництво настільних ігор Wood. Cat створило унікальну гру “Дата”, яка присвячена історії України. Вона допоможе підготуватись до ЗНО та вивчити визначні події нашої історії.https://shotam.info/hray-v-ihry-ta-vchy-istoriiu-iak-pratsiuie-vydavnytstvo-woodcat/

Номер слайду 26

ПРИКЛАДИ ПРИЙОМІВ ДЛЯ ФОРМУВАННЯ ХРОНОЛОГІЧНОГО МИСЛЕННЯ УЧНІВ 1. Лінія (стрічка) часу. Формує уявлення про лінійність часу, різні категорія часу(століття, тисячоліття, ера) за допомогою графічних образів. (малюнки «ріки історії» з умовними датами-корабликами, що пливуть в одному напрямку).________ _ _ |_______________ _ _ |___________ _ _ |_____________ _ _ |________ _ _| ______20 тисяч 9 ст. 16 ст. 19 ст. 20 ст. 2023років тому Найдавніші Княжа Русь- Козацька Україна часи(Давня Україна Україна сьогоднідоба)Ще один варіант стрічки часу: Горизонтальна візуалізація історії в особахhttps://ybogdanov.github.io/ – розкішна горизонтальна візуалізація історії в особах: можна наочно побачити, хто з видатних діячів мистецтва, політиків, вчених, релігійних лідерів і бізнесменів жив в один час.

Номер слайду 27

Корисні посилання20 інтерактивних методів навчання https://osvitanova.com.ua/posts/3286-20-interaktyvnykh-metodiv-vykladannia Таймлайни, або як створити ідеальну хроніку https://osvitanova.com.ua/posts/1983-taimlainy-abo-iak-stvoryty-idealnu-khroniku Інтерактивні карти — яскраві історичні посібники https://api.visicom.ua/uk/posts/interactivemaps Історичні мапи http://litopys.org.ua/links/inmaps.htm Цифрові онлайн-архіви історичних карт https://spadok.org.ua/tekhnologiyi/tsyfrovi-onlayn-arkhivy-istorychnykh-kart 5 онлайн-ресурсів і карт, які стануть знахідками для вчителів історії https://vseosvita.ua/news/5-onlainresursiv-i-kart-iaki-stanut-znakhidkamy-dlia-vchyteliv-istorii-5291.html?fbclid=Iw. AR1 ZXjk. Dv. LGOHyf6u3 CYX-5 I3cj0 VHQFc. Nz3 OPzy. Et-d15e. Df. LH98nw. Um. ZY Цікаві карти України https://naurok.com.ua/post/14-cikavih-kart-ukra-ni-yakih-nemae-v-pidruchnikah-geografi?fbclid=Iw. AR1 Sx5z. KVway4lj82 Y5 Jht. IEs9 EPW8 Y3v7e. Qg. S5 Lcdgyrj2z9y. Ah. K3 KQkko Сервіси дистанційного навчання для вчителів https://thedigital.gov.ua/news/servisi-distantsiynogo-navchannya-dlya-vchiteliv Платформи та інструменти для навчання онлайн:http://aphd.ua/platformy-ta- instrumenty-dlia-navchannia-onlain/https://naurok.com.ua/prezentaciya-metodichni-rekomendaci-schodo-vikoristannya-mentalnih-kart-na-urokah-istori-237875.html https://docs.google.com/spreadsheets/d/1m. C99 CMln4 MEbh. W_G4v62ptg. K8i0 Mp. JAv/edit#gid=795922471 https://umity.in.ua/resources/?chapter=5_history

Номер слайду 28

Таким чином, використання новітніх технологій є необхідною ланкою у роботі творчого вчителя у процесі підвищення якості сучасного уроку історії та правознавства. Побудована таким чином робота дозволяє сформувати в учнів дослідницьке вміння і навички, сприяє розвитку учнівських життєтворчих компетенцій.

Номер слайду 29

pptx
Додано
25 лютого
Переглядів
124
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку