Презентація "Вимоги до якості готових виробів за органолептичними показниками"

Про матеріал
Презентація "Вимоги до якості готових виробів за органолептичними показниками" містить матеріал про органолептичні показники: зовнішній вигляд, стан м'якушки, смак, запах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вимоги до якості готових виробів за органолептичними показниками

Номер слайду 2

Згідно з нормативними документами, якість хлібобулочних виробів оцінюють за органолептичними (зовнішній вигляд, стан м'якушки, смак, запах) і фізико-хімічними (вологість, кислотність, пористість) показниками.

Номер слайду 3

Зовнішній вигляд. Зовнішній вигляд перш за все визначається формою виробів. Вона має відповідати даному виду виробів. У подових виробах на допускаються розпливчастість, наявність бокових випливів, притисків.

Номер слайду 4

Зовнішній вигляд. Формові вироби повинні мати дещо випуклу верхню скоринку без бокових напливів. Поверхня хлібобулочних виробів має бути гладенькою, блискучою, без крупних тріщин і підривів, а забарвлення скоринок – рівномірним, не блідим і не підгорілим.

Номер слайду 5

Стан м'якушки. Вироби хорошої якості характеризуються рівномірною тонкостінною пористістю, відсутністю пустот і ознак закалу (нерозпушених ділянок м'якушки), а також ознак непромісу. М'якушка свіжого хліба має бути м'якою, добре пропеченою, не липкою і не вологою на дотик, еластичною, після легкого натискування пальцем набирати попередньої форми. У черствого хліба з'являються жорсткість і крихкість м'якушки.

Номер слайду 6

Смак і запах. Смак і запах хлібобулочних виробів має бути характерним для кожного виду. Не допускаються присмак гіркоти, надлишкова кислотність, солоність, сторонні присмаки і запахи, а також хрусткість під час розжовування.

pptx
Додано
8 січня
Переглядів
82
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку