Загальні відомості про секційно-модульоване обладнання
Номер слайду 2
За конструктивним рішенням устаткування яке використовується на підприємствах харчування, може бути поділене на: Несекційне;Секційно-модульоване.
Номер слайду 3
Несекційне устаткування – різне за габаритами, конструктивному виконанню, дизайну. Це устаткування призначене для індивідуального встановлення. Обслуговування здійснюється з усіх сторін. Потребує для встановлення значної площі.
Номер слайду 4
Секційно- модульоване устаткування випускається у вигляді окремих секцій, з яких комплектуються лінії різного технологічного призначення. Послідовність розміщення секцій визначається вимогами технологічного процесу.
Номер слайду 5
Секційно- модульоване устаткування має за основу єдиний розмір – модуль М=200±10 мм. Довжина і ширина секцій модульованого устаткування, які утворюють технологічні лінії, повинні бути кратні цьому модулю.
Номер слайду 6
Зазвичай ширина (глибина) дорівнює 4 М (840 мм), висота - 850±10 мм (виняток – електричні жаровні, пекарські шафи, шашличні печі, холодильні шафи, для яких висота прийнята – 1650 мм). Найбільша довжина окремих секцій не повинна перевищувати 10 модулів.
Номер слайду 7
Секційно-модульоване устаткування має ряд переваг над несекційним: Воно регулюється по висоті, його габаритні розміри кратні визначеній величині — модулю, має однакову висоту, ширину (глибину), довжина його також кратна визначеній величині.
Номер слайду 8
Така конструкція дає можливість монтувати устаткування в єдину технологічну лінію (не виключаючи можливості одиночного використання).
Номер слайду 9
Лінія може мати як острівне розташування, так і пристінне. Угорі над лінією монтують місцеву вентиляцію, яка видаляє брудне й гаряче повітря безпосередньо від джерела його забруднення та подає у приміщення чисте повітря. Модульне устаткування просте в ремонті та обслуговуванні, зручне для санітарно-гігієнічного оброблення.
Номер слайду 10
Впровадження в практику модульного устаткування дає змогу зменшити площі виробничих цехів на 12-20%, обслуговування ведеться з фронтальної сторони, забезпечується послідовність технологічного процесу, підвищити культуру виробництва, поліпшити умови праці обслуговуючого персоналу.