Презентація "Військові статути. Звання, Дисципліна."

Про матеріал
Поняття про військові статути. Військові звання та знаки розрізнення. Військова дисципліна, її суть і значення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Військові статути. Військові звання та знаки розрізнення. Військова дисципліна.

Номер слайду 2

Статути ЗСУ — це зведення законів військової служби, які лежать в основі повсякденного життя, виховання, навчання та бойової діяльності військ. Статут внутрішньої служби ЗСУ визначає права та обов’язки військовослужбовців і взаємовідносини, правила внутрішнього порядку у військовій частині та її підрозділах. Дисциплінарний статут ЗСУ висвітлює сутність військової дисципліни, обов’язки військовослужбовців, а також військовозобов’язаних та резервістів під час проходження зборів; види заохочень та стягнень, а також порядок подання і розгляду заяв і скарг. Статут гарнізонної та вартової служб ЗСУ розкриває організацію і порядок несення цих служб, права і обов’язки осіб, яких залучають для несення цих служб. Стройовий статут ЗСУ визначає стройові прийоми й рухи без зброї та зі зброєю; строї підрозділів та військових частин у пішому порядку і на машинах; обов’язки військовослужбовців перед шикуванням і в строю та вимоги до стройового навчання.

Номер слайду 3

Військові звання і знаки розрізнення. Військові звання України — система рангів, що була ухвалена Законом України «Про військовий обов’язок і військову службу» (1992). Військові звання поділяють: АрмійськіКорабельніСухопутні війська. Повітряні сили. Сили спеціальних операцій. Десантно-штурмових військах. Військово-Морські сили. Протягом 25-років звання були радянського зразку. Після анексії Криму та війні на Сході України, було вирішенно змінити стандарт розрізнення. Наказом МО України «Про затвердження зразків військової форми одягу та загальних вимог до знаків розрізнення військовослужбовців та ліцеїстів військових ліцеїв» (18.07.2017, № 370).

Номер слайду 4

АрмійськіСержантський склад. Офіцерський склад

Номер слайду 5

КорабельніСержантський склад. Офіцерський склад

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Військова дисципліна зобов’язує кожного військовослужбовця:• додержувати Конституції та законів України, Військової присяги, неухильно виконувати вимоги військових статутів, накази командирів;• бути пильним, зберігати державну та військову таємницю;• додержувати визначених військовими статутами правил взаємовідносин між військовослужбовцями, зміцнювати військове товариство;• виявляти повагу до командирів і товаришів, додержувати військового етикету;• поводитися з гідністю, не допускати самому і стримувати інших від негідних вчинків;• не вживати під час проходження військової служби (крім медичного призначення) наркотичні засоби, психотропні речовини чи їх аналоги, а також не вживати алкогольні напої під час виконання обов’язків військової служби. За стан дисципліни у військовому підрозділі, закладі та установі відповідає командир. Стан дисципліни у військовій частині (підрозділі), закладі, установі та організації визначають: а) здатністю особового складу виконувати в повному обсязі та в строк поставлені завдання; б) морально-психологічним станом особового складу;в) спроможністю командирів (начальників) підтримувати на належному рівні військову дисципліну. Стосовно кожного випадку правопорушення командир зобов’язаний вирішити, чи необхідно притягнути винного до відповідальності, залежно від обставин скоєння правопорушення, ступеня вини, попередньої поведінки порушника та розміру завданих державі та іншим особам збитків. Діяльність командира щодо підтримання військової дисципліни оцінюють не кількістю накладених ним дисциплінарних стягнень, а виконанням обов’язків з додержанням вимог законів і статутів ЗСУ, повним використанням дисциплінарної влади для дотримання порядку і запобігання порушенням військової дисципліни. Тому кожний військовослужбовець зобов’язаний сприяти командирові в постійному підтриманні порядку й дисципліни. Командир, який не забезпечив додержання військової дисципліни та не вжив заходів для її відновлення, відповідає за ухиляння від цього обов’язку.

pptx
До підручника
Захист Вітчизни (рівень стандарту) 10 клас (Пашко К.О., Герасимів І.М., Щирба Ю.П., Фука М.М.)
Додано
26 жовтня 2023
Переглядів
406
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку