Презентація "Визначення теплового балансу"

Про матеріал
Презентація з ходом виконання роботи з допомогою віртуальної лабораторії https://media.pearsoncmg.com/bc/bc_0media_chem/chem_sim/calorimetry/Calor.php
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Вивчення теплового балансу за умови змішування води різної температури»Лабораторна робота № 1

Номер слайду 2

Мета: Ознайомитись із будовою та принципом дії колориметра; визначити кількість теплоти, віддану гарячою водою, і кількість теплоти, одержану холодною водою, в результаті змішування води різної температури; порівняти результати.

Номер слайду 3

Обладнання: мірний циліндр, термометр, колориметр, склянка з холодною водою, склянка з гарячою водою, паперові серветки, мішалка.

Номер слайду 4

Теоретичні відомостіДля багатьох дослідів із вивчення теплових явищ застосовують калориметр — пристрій, що складається з двох посудин, які розміщені одна в одній і розділені повітряним прошарком. Завдяки невеликій відстані між внутрішньою і зовнішньою посудинами, що зумовлює відсутність конвекційних потоків, а також унаслідок слабкої теплопровідності повітря теплообмін із довкіллям у калориметрі є незначним.

Номер слайду 5

ХІД РОБОТИ

Номер слайду 6

Підготуйте таблицю, результати вимірювань занесіть до таблиці

Номер слайду 7

Зайти на сайт віртуальної лабораторії https://media.pearsoncmg.com/bc/bc_0media_chem/chem_sim/calorimetry/Calor.php

Номер слайду 8

ПРИКЛАД ВИКОНАННЯ РОБОТИ

Номер слайду 9

Самостійне виконання експеременту(1. масу води і температуру вибираємо відміну від демонстраційного відео2. Температура води в мірному стакані повинна бути менша чим тепература в калориметрі )

Номер слайду 10

В таблицю записуємо показники t1та m1

Номер слайду 11

В таблицю записуємо показники t2 та m2

Номер слайду 12

В таблицю записуємо показникt

Номер слайду 13

Визначаємо об’єми рідин в посудинах та об’єм суміші рідин, результати заносимо до таблиці (V1, V2 та V)V1=m1/ρводи. V2=m2/ρводи. V=V1+V2

Номер слайду 14

За формулою Q1 = сm1(t – t1) обчисліть кількість теплоти Q1, одержану холодною водою. За формулою Q2 = сm2(t2– t) обчисліть кількість теплоти Q1, одержану холодною водою. Закінчіть заповнення таблиці. (Q1 та. Q2)

Номер слайду 15

Аналіз результатів експерименту. Проаналізуйте експеримент і його результати. Сформулюйте висновок, у якому:а) порівняйте кількість теплоти, віддану гарячою водою, і кількість теплоти, одержану холодною водою;б) зазначте причину можливої розбіжності результатів

pptx
Пов’язані теми
Фізика, 8 клас, Презентації
До підручника
Фізика 8 клас (Бар’яхтар В. Г., Божинова Ф. Я., Довгий С. О., Кі-рюхіна О.О. (за ред. Бар’яхтар В. Г., Довгого С.О.))
Додано
13 лютого 2023
Переглядів
442
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку