Презентація "Внесок українських вчених у розвиток світової космонавтики"

Про матеріал
Україна – космічна держава. Так була за часів, коли ми входили до складу СРСР, так залишається і зараз. Хоча часто грошей на розвиток космічних досліджень бракує, українці постійно беруть участь у міжнародних програмах, займаються розробками і виготовляють космічний транспорт. Нам є чим гордитися!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Міжнародний день польоту людини в космос 12квітня 1961 року радянський космонавт Юрій Гагарін на космічному кораблі «Восток» з космодрому «Байконур» вперше у світі зробив орбітальний обліт Землі, який тривав 108 хвилин.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Розвиток космонавтики: внесок українських вчених

Номер слайду 4

Становлення космічної галузі України почалося в 1937 році зі створення в Харківському авіаційному інституті Харківської реактивної групи під керівництвом Г. Проскури, що здійснила запуск великої стратосферної ракети під Харковом

Номер слайду 5

У 1951 році за рішенням Радянського Уряду великий автомобільний завод, що будується в Дніпропетровську, був перетворений у завод № 586 для виробництва радянських ракет РУ 1957 році на базі бойової ракети Р-12 була створена космічна ракета-носій "Космос", що була в експлуатації до 1977 року.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

12 квітня 1961 року російська модифікована міжконтинентальна балістична ракета Р-7, обладнана приладами підприємств "Комунар" і "Арсенал", вивела на навколоземну космічну орбіту першого в історії людства космонавта Юрія Гагаріна.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

У 1962 році ракета-носій "Космос" вивела на орбіту перший супутник дніпропетровської розробки ДС-2, а в 1967 році ракетою-носієм "Космос" на орбіту був виведений орієнтований в атмосфері супутник "Космічна стріла".

Номер слайду 10

Номер слайду 11

У 1969 році з ініціативи конструкторського бюро "Південне" по створенню і реалізації міжнародної космічної програми "Інтеркосмос" відбулося виведення на орбіту першого супутника "Інтеркосмос-1"

Номер слайду 12

У рамках співробітництва з Французьким космічним центром протягом 1971-1982 років були здійснені запуски наукових супутників серії "Ореол", створеними конструкторським бюро "Південне" і Южмашем.

Номер слайду 13

На початку 80-х років почалися роботи з запусків космічних апаратів серії "Океан" для дистанційного зондування і дослідження Світового океану.

Номер слайду 14

У 1995 році з космодрому Плесецьк ракета-носій "Циклон-3" зробила запуск на орбіту першого супутника під юрисдикцією України "Сич-1".

Номер слайду 15

У рамках розвитку міжнародного співробітництва в листопаді 1997 року відбувся політ першого космонавта-дослідника незалежної України Леоніда Каденюка в складі екіпажа американського космічного корабля "Колумбія" місії STS –87.

Номер слайду 16

У липні 1999 року ракета-носій "Зеніт-2" запустила на орбіту україно-російський супутник дистанційного зондування Землі "Про".

Номер слайду 17

Внесок українських вчених у розвиток світової космонавтики є досить солідним і багатим.

pptx
Додано
9 квітня 2020
Переглядів
961
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку