Презентація "Внутрішній світ книги"

Про матеріал

Книга – казкова лампа, яка дарує людині світло на самих далеких і темних дорогах життя.

Книга – твій порадник,

Твій наставник і друг,

Тож скоріше, друже,

Ти бери її до рук.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Внутрішній світ книги Книга – твій порадник, Твій наставник і друг, Тож скоріше, друже, Ти бери її до рук.

Номер слайду 2

Титульна сторінка Перед нами титульна сторінка. Роздивляємося уважно і що ми побачимо? На титульній сторінці зазначено прізвище автора, назва книги, для якого віку вона призначена, коли вийшла з друку і в якому місті та яке видавництво її друкувало. Цей орган – титульна сторінка – ( або елемент) дуже важливий, бо містить основні відомості про книгу.

Номер слайду 3

Анотація Анотація – це коротка характеристика книги, яка дає коротку і вичерпну інформацію про зміст книги, а іноді і стислі відомості про автора.

Номер слайду 4

Передмова Упорядники, редактори або автори часом пишуть передмови до книги. У них характеризують історичні обставини і факти особистого життя автора. Причину написання твору.

Номер слайду 5

Післямова Буває так, що замість передмови в кінці книги розміщують післямову, яку пише упорядник, перекладач, редактор чи сам автор

Номер слайду 6

коментарі В кінці книги вміщують коментарі. Це слово латинського походження – це додаткові відомості про описані в книзі події, історичних діячів і митців.

Номер слайду 7

Примітки Цінний довідковий матеріал – це авторські і редакційні примітки. Їх розміщують або в кінці твору, або внизу сторінок як висновки.

Номер слайду 8

Зміст . Зміст – це короткий(простий) план твору, він розкриває основну суть книги. Якщо це збірник творів, то він називає всі твори, що увійшли до збірки.

Номер слайду 9

Покажчики Деякі книги мають допоміжні покажчики, з їхньою допомогою легше зорієнтуватися у тексті книги. Є алфавітні, предметні, іменні покажчики.

Номер слайду 10

Ілюстрації, малюнки, фотографії, креслення В книгах велике значення відіграють ілюстрації, малюнки, фотографії, креслення та карти, вони добре доповнюють зміст.

Номер слайду 11

Книга – казкова лампа, яка дарує людині світло на самих далеких і темних дорогах життя.

ppt
Додано
3 квітня 2018
Переглядів
2214
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку