Презентація "Вона- наш вітер, наша мрія, соборна, вільна Україна"

Про матеріал
Презентація до Дня Соборності України. 7 листопада 1917р. була проголошена Українська Народна Республіка (УНР), до складу якої увійшло 9 українських губерній.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Вона –наш вітер, наша мрія, соборна, вільна Україна!»Підготувала Класний керівник 11 класу. Ковальчук Ксенія Івнівна

Номер слайду 2

День Соборності та Свободи України

Номер слайду 3

«Передвступний договір» 7 листопада 1917р. була проголошена Українська Народна Республіка (УНР), до складу якої увійшло 9 українських губерній. Під впливом цих подій в жовтні 1918 р. у Львові представники західноукраїнських політичних партій створили Українську Національну Раду, а 19 жовтня того ж року було проголошено утворення Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР). Відтоді між урядами УНР і ЗУНР велися переговори про втілення ідеї соборності. 1 грудня 1918 р. у Фастові був підписаний «Передвступний договір» про об'єднання УНР і ЗУНР, у якому було заявлено про непохитний намір в найкоротший строк створити єдину державу…

Номер слайду 4

Акт Злуки22 січня 1919 року в Києві на Софійській площі було проголошено Акт Злуки Української НародноїРеспубліки та ЗахідноукраїнськоїНародної Республіки в Єдину Україну.

Номер слайду 5

Уривок з Акту«Однині воєдино зливаютьсястоліттям одірвані одна відодної частини єдиної України -Західно-Українська Народня. Республіка (Галичина, Буковина;Угорська Русь) і Наддніпрянська. Велика Україна. Здійснились віковічні мрії,якими жили і за які умирали кращісини України. Однині є єдина незалежна. Українська Народня Республіка»-

Номер слайду 6

22 січня 1939 рік. Перше святкування Дня Соборності відбулось через 20 років після підписання Акту Злуки у Карпатській Україні 22 січня 1939 року. Це була не просто маніфестація, а найбільша за 20 років перебування краю у складі Чехословаччини демонстрація. Крім місцевого населення до столиці Карпатської України з усіх куточків краю з’їхались більше 30 тисяч людей.

Номер слайду 7

Акція «Живий ланцюг»З того часу в Україні «живі ланцюги» створювались неодноразово, символізуючи єдність (соборність) українського народу. В 2008-2011 роках у Києві такі «ланцюги» утворювали на мосту Патона. Таким чином символічно об'єднували правий та лівий береги Дніпра. Найбільшого розмаху акція досягла 22 січня 2011 р. коли «живий ланцюг» було утворено більше, ніж у 20 містах України.29 листопада 2013 року в рамках Євромайдану відбувся живий ланцюг Україна-Європа, до кордону з ЄС. Довжина ланцюга 625 км, 520 тисяч осіб. За останні роки наймасштабнішою акція була в січні 2014 року, коли українці вкотре нагадали, що наша держава єдина.

Номер слайду 8

У 71-у річницю Акту злуки (22 січня 1990 року) в Україні відбулася одна з найбільших у Центральній і Східній Європі масових акцій – “живий ланцюг”. Мільйони людей, узявшись за руки, створили на дорогах безперервний ланцюг від Києва до Львова.

Номер слайду 9

«Живий ланцюг» до 100 річчя Соборності України

Номер слайду 10

Указ Президента України День Соборності, наразі, відзначається на державному рівні щорічно.«…враховуючи велике політичне та історичне значення об'єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки для утворення єдиної (соборної) української держави…» – свято встановлено в Україні згідно з Указом Президента України «Про День соборності України» від 21 січня 1999 р. № 42/99.

Номер слайду 11

Вітаю зі святом!

Номер слайду 12

Тестові завданняhttps://naurok.com.ua/test/do-dnya-sobornosti-ukra-ni-736317.html

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Губль Олена Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
19 січня 2021
Переглядів
1739
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку