Презентація " Вплив електричного струму на організм людини"

Про матеріал
Призинтація про те як електричний струм впливає на людину. Як з ним поводитися та як надати першудопомогу людям які від нього постраждали.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вплив електричного струму на організм людини.

Номер слайду 2

Дії електричного струму. Діями електричного струму називають ті явища, що спостерігаються за наявності електричного струму в колі. Діляться на тепловамагнітнасвітловахімічнамеханічна

Номер слайду 3

Як же людина генерує електрику? Причиною цього являються численні біохімічні процеси, які відбуваються на клітинному рівні. Всередині нашого організму присутня безліч різних хімічних речовин таких як кисень, натрій, калій і багато інших. Їх реакції один з одним і виробляють електричну енергію.

Номер слайду 4

Активно вивчається ефект п’єзоелектрики, який створює напругу з механічного впливу. На його основі ще в 2011 році австралійські вчені запропонували модель комп’ютера, який заряджався б від натискання клавіш.

Номер слайду 5

Безпечний струм. Безпечним слід вважати той струм, при якому людина може звільнитися від електричного кола. Його величина залежить від швидкості проходження струму через тіло людини: при тривалості дії більше 10 с - 2 м. А, а при 120 з і менш - 6 м. А.

Номер слайду 6

Вважається смертельно небезпечним для людини струм промислової частоти 50 Гц і величиною 0,05 А (50 м. А).

Номер слайду 7

Електроенергетика - важлива частина життєдіяльності людини. Рівень її розвитку відображає рівень розвитку продуктивних сил суспільства і можливості науково-технічного прогресу.

Номер слайду 8

Дія струму на організм Термічна дія. Електролітична дія. Біологічна дія

Номер слайду 9

Ураження електричним струмом поділяються на місцеві – електричні травми та загальні – електричні удари.

Номер слайду 10

Причиною смерті внаслідок ураження електричним струмом може бути наступне:– опіки більше 2/3 поверхні шкіри або внутрішніх органів;– порушення функції серця;– порушення функції дихання;– електричний шок.

Номер слайду 11

При роботі з струмом забороняється!перевантажувати електроприлади; використовувати оголені провідники;торкатись оголених провідників;самовільно включати електричні кола; замикати клеми акумулятора.

Номер слайду 12

Перша допомога1.припинити дію струму на людину (витягти вилку з розетки, вимкнути рубильник чи вимикач, викрутити запобіжник. ;2.звільнити людину від доступа до оголених провідників 3.покласти потерпілого спиною на тверду поверхню;4.перевірити наявність у потерпілого дихання;5.перевірити наявність у потерпілого пульсу на сонній артерії;6.з'ясувати стан зіниці, широка зіниця вказує на погіршення кровопостачання.7. викликати швидку допомогу.

Номер слайду 13

Кінець

pptx
Додав(-ла)
Куцак Катя
Додано
20 травня 2021
Переглядів
1938
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку